Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeşehir Koleji’nde Etkinlik

Gaziantep Bahçeşehir Koleji, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde, Bahçeşehir Ailesine katılacak olan velilerini, öğrencileri ile birlikte, robotik kodlama etkinliği kapsamında okulunda ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2023 13:26
Kaynak: İHA
Bahçeşehir Koleji’nde Etkinlik

Gelen velilere robotik kodlama laboratuvarında Okul Müdürü Sayın Şeyma Tanrıöver tarafından hoşgeldiniz konuşması yapıldı, akabinde robotik kodlama öğretmeni eşliğinde, sunum üzerinden teorik kısmı anlatıldıktan sonra öğrenciler, lego setlerini kullanarak robotlar üzerinden aktiviteler gerçekleştirdiler.

Tanrıöver, “Bahçeşehir Okullarında öğrenciler, daha çok üniversitelerde rastlanan robotik çalışmalarına ilkokulda başlar, ortaokul ve lisede devam eder. Robotik çalışmalarında MIT üniversitesi ve legoGroup tarafından geliştirilmiş “PicoCricket” ve “LEGO® MINDSTORMS® NXT” robotik setleri kullanılır. Öğrenciler lego setlerini kullanarak özgün tasarımlar üretir, dişlileri, basit makine mekanizmalarını öğrenir, hazırladıkları mekanizmaları sensörler ve motor kullanarak nasıl çalıştırabileceklerini uygulamalı olarak keşfederler.

Robotik çalışmaları ile öğrencilerin teknoloji kullanımı, tasarım, fen bilgisi ve matematiksel işlemler konularında beceri kazanmaları amaçlanır. Bahçeşehir Okulları, Robotik çalışmaları yaparken öğrencilerin kendilerini bir bilim insanı, bir mühendis ya da bir tasarımcı gibi hissetmesini ve zamanla günlük yaşamdaki sorunları incelemek, bu sorunlara çözüm bulmak konusunda kendilerine daha fazla güven duymasını sağlamayı hedeflemektedir” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.