Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeşehir Koleji'nde “Geleceğin Eğitimi” söyleşisi

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ Gaziantep Kampüsünü ziyaret ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2019 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:40
Kaynak: İHA
Bahçeşehir Koleji'nde “Geleceğin Eğitimi” söyleşisi

Okul gezisinden sonra, veli ve öğretmenler ile bir araya gelerek “Geleceğin Eğitimi” konulu söyleşi ile programa devam edildi. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ konuşmasına, İstanbul Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesinin robotik takımı "Integra-3646"nın, ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen robot yarışması, First Robotics Competition'da (FRC) Türkiye'ye kazandırdığı şampiyonluk başarısından bahsederek, öğrencileri bir kere daha tebrik etti. Eğitim öğretim de değişen zaman ve koşullarla birlikte eğitim sisteminin güncellendiğini vurguladı.

BUEK Başkanı Enver Yücel ise “Değişen eğitim şartları ile birlikte rekabet artıyor ve sınırlar ortadan kalkıyor bu yüzden biz Bahçeşehir Koleji olarak, dünya vatandaşları yetiştirerek, dünya markası bir okul olmayı hedefliyoruz. Yurt içi ve yurt dışı gezerek, eğitimciler ile bir araya gelerek, farklı eğitim sistemlerini inceliyorum. Bahçeşehir Koleji ve Harvard Üniversitesi yeni bir iş birliğine imza attı. Harvard’dan Prof. Dr. Reimes öğrencilere “Dünya Vatandaşlığı”nı öğretecek. Velilerimizin, bizlerle birlikte hareket etmesi ve desteklemesi çok önemlidir.” şeklinde ifade etti.

Ülkemizin gelişmesi için eğitim sektöründe vizyon projelere imza atan Bahçeşehir Koleji, 2012 yılından bu yana uyguladığı Dünya Vatandaşlığı Programına, Birleşmiş Milletler tarafından ortaya konulan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda yeni bir boyut getiriyor. Birleşmiş Milletler (BM)tarafından belirlenen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi doğrultusunda ülkemizde örnek bir çalışmaya imza atacak olan Bahçeşehir Koleji bu çalışmasını Türkiye’de eğitimin tüm paydaşlarıyla paylaşmayı hedefliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.