Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeşehir Koleji’nden sosyal sorumluluk projesi

Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında, çalışmaları ile dikkat çeken, Gaziantep Bahçeşehir Koleji, ‘’Kodlamayan Kalmasın’’ sloganı ile fark yaratmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2019 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 04:59
Kaynak: İHA
Bahçeşehir Koleji’nden sosyal sorumluluk projesi

Gaziantep Bahçeşehir Koleji, 24 Mayıs‘ta Robotik Kodlama Laboratuvarı’nda, Sekili İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı. 5. okul olarak misafir edilen Sekili İlköğretim Okulu öğrencilerine, önce dersin teorik kısmı görseller üzerinden anlatıldı daha sonra ise robotlar üzerinden çalışmalar yapıldı. Etkinlikten sonra hep birlikte yemek yiyen öğrencilerin, mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Robotik kodlama dersleri ile, öğrencilere kazandırılması hedeflenen yetkinlikler arasında, hayatları boyunca kullanacakları bilişimsel düşünme becerileri, akıllı cihazları anlama, kullanabilme ve yeni akıllı cihazlar geliştirme, mühendislik tasarım sürecini öğrenme, kodlama, robot programlama, sebep ve sonuç arasında bağlantı kurma, oyun tasarımı ve oyun programlama, strateji geliştirme, risk değerlendirme, eleştirisel düşünme, farklı fikirleri dinleme sayılabilir.

Bahçeşehir Okullarında Anaokulundan başlayarak İlkokul 1-2-3-4’üncü sınıflarda tüm öğrencilere STEM eğitimine temel oluşturan Kodlama ve Robotik okuryazarlığı uygulanmaktadır. Bahçeşehir Okullarında öğrenciler, daha çok üniversitelerde rastlanan robotik çalışmalarına ilkokulda başlar, ortaokul ve lisede devam eder. Ders programı Bahçeşehir Üniversitesi ve Bahçeşehir Okulları işbirliği ile oluşturulmaktadır. STEM eğitiminde temel hedef disiplinler arası öğrenmeyi sağlamaktır. Bunun için de öğrencinin proje üretmesi desteklenmektedir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.