Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Gül ve Soylu'ya destek

Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Amerika Birleşik Devletleri'nin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yaptırım kararı almasına sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2018 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:08
Kaynak: İHA
Bakan Gül ve Soylu'ya destek

BU KARAR KABUL EDİLEMEZ

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nin, rahip Andrew Brunson'un tutuklanması ve yargılanmasından sorumlu tuttukları Adalet Bakanı Gül ve İçişleri Bakanı Soylu'ya yaptırım kararı alması, Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından, "Evrensel hukuka aykırı ve kabul edilemez" olarak değerlendirildi. Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin aldığı karar sert şekilde kınanırken, şu ifadelere yer verildi:

"İÇ İŞLERİMİZE MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ"

"ABD Hazine Bakanlığının Türkiye ile ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz. Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan söz konusu karar devlet ciddiyetiyle ne bağdaşmakta nede hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilememektedir. Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu karar özgürlükler ülkesi diye lanse edilen devlet ile hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Bu karar bağımsız, özgür ve büyük Türk Cumhuriyetinin iç işlerine müdahale niteliği taşımaktadır. İç işlerimize müdahale kabul edilemez. Gaziantep Dernekler Konfederasyonu olarak ABD'nin bu pervasızca tutumunu şiddetle kınıyor, yüce Türk Devletinin iki büyük neferi olan İşleri Başkanımız Süleyman Soylu ve Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül'ün her zaman yanında olduğumuzu belirtiyoruz."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.