Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlar'dan hayalimdeki Türkiye projesine destek

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:53
Kaynak: İHA
Bakanlar'dan hayalimdeki Türkiye projesine destek

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen 'Hayalimdeki 2053 Türkiye'si' kompozisyon yarışmasına katılan ortaokul ve lise öğrencilerinin birincileri ve dereceye giren öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bir araya geldiler.

Şahinbey Belediyesi tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 'Hayalimde ki 2053 Türkiye'si' kompozisyon yarışmasında dereceye giren ortaokul ve lise öğrencileri Ankara çıkartmasında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile bir araya gelerek yazılan kompozisyonlarla ilgili değerlendirmede bulundular.

BİZLERİ UMUTLANDIRIYOR

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğrencilerin yazdıkları kompozisyonlarda geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesi anlamında çok önemli fikirler olduğuna dikkati çekerek, "Öğrencilerimizin gözlerindeki ışıltı ülkemizin aydınlık yarınlarıdır. Düzenlenen yarışmada birbirinden güzel kompozisyonlarla geleceğin Türkiye'si anlatılmış. Bu düşünceler gelecek anlamında bizleri daha da umutlandırıyor" dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE GENÇLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2053 Türkiye'sinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde büyük ve güçlü Türkiye için çalışıyoruz. Gençlerimize daha güçlü bir ülke bırakarak onlarında 2053 Türkiye'sinin inşası için çok büyük ve önemli adımlar atılıyor. Gençlerimizin kalemlerinden kağıda dökülen 2053 Türkiye'si dünyada söz sahibi olacak bir ülkedir" dedi.

ANKARA'YI GEZDİLER

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Ankara'ya gelen öğrenciler başkentte Cumhurbaşkanı Külliyesi'ni, Anıt Kabir'i, Tacettin Dergahı, Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarını, İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un evini, Hacı Bayram Veli Cami'ni, Millet Cami'ni, ziyaret ederek fotoğraflar çektirdiler.

ÖĞRENCİLER BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ

Hayalimdeki 2053 Türkiye'si Kompozisyon yarışmasına Ankara'nın Altındağ İlçesi'nden katılan Hüseyin Karsavuranoğlu "Yarışmaya Ankara Anadolu Lisesi'nden katılıyorum. Öncelikle böyle bir yarışma düzenledikleri için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum. İnsanlara bahşedilen en büyük nimet bence hayal gücüdür. Ben bu yazıyı önce hayal ettim sonra kaleme döktüm. Bence insanlar hiçbir zaman hayal etmeyi bırakmamalı. Ben tekrar yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmaya İzmir'den katılan Efe Yiğitbilek, "Yarışma sonrasında ilk yediye girdiğimi öğrenince çok mutlu oldum. Şahinbey Belediyesi bizleri çok iyi ağırladı. İçimizdeki birçok arkadaşımız ilkleri yaşadı. Gaziantep gibi büyük bir şehrin kültürel yerlerini ve Şahinbey Belediyesi'nin dev projelerini gezip görme imkanı bulduk. Ayrıca Ankara'da da çok güzel yerleri genç yaşımızda görme imkanına sahip olduk. Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu'na bizlere böyle bir imkan sunduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmaya Kütahya'dan katılan İrem Özdemir, "Şahinbey Belediyesi'nin bizlere yaşattığı güzellikleri anlatmak çok zor. Kendi şehirlerimizden ayrıldığımız andan itibaren olağan üstü bir ilgi ile karşılandık ve hiç mağdur edilmedik. Şahinbey Belediyesi sayesinde hayatımda ilk defa uçağa bindim. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu sayesinde Güneydoğu'nun incisi Gaziantep'i ve Türkiye'nin kalbi Ankara'yı görme imkânı buldum. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.