Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakbak’a önemli görev

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2018 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 03:44
Kaynak: İHA
Bakbak’a önemli görev

AK Parti Gaziantep Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi Dr. Derya Bakbak başta kız çocukları olmak üzere, gençlerin “Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik” (BTMM) alanlarına yönlendirilmesi için kurulan alt komisyonun başkanlığına seçildi.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyon, 3 ay süreyle görev yapacak.

Komisyon Başkanı Bakbak’ın yanı sıra AK Parti’den İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, CHP’den Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, HDP’den İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, MHP’den İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve İYİ Parti’den Tuba Vural Çokal da komisyonda görev aldı.

Alt Komisyon Başkanı Bakbak, komisyonun önemine değindi, “Var olan insan kaynağımızı daha etkin kullanacak, ülke ekonomisine ve gelişimine kadın zeka ve becerisini yansıtacağız” dedi.

Bakbak, kız çocukları başta olmak üzere gelecek nesilleri bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğe yönlendirerek Türkiye’yi bu alanda daha etkin bir profile kavuşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Teknolojide meydana gelen değişim hızı artık toplumların ayak uyduramayacağı bir seviyeye geldi. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik seviyeleri de ürettikleri teknoloji ile ölçülmeye başlandı.

Artık, bilim ve teknoloji politikaları, bütün dünyada ülkelerin refah düzeyini doğrudan etkileyen, sosyal ve siyasi konjonktüre yön veren etken olarak kabul ediliyor.

2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşan Türkiye’ye bu alanda kapıyı açacak olan da nitelikli, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerimizle donatılmış olan nesillerimizdir.

Çocuklarımızın yetkinliklerini; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında en üst düzeye çıkaracak tedbirler alacağız.”

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin Dünyada teknoloji ve inovasyonda ilerlemeyi amaçlayan birçok ülkede zorunluluk haline geldiğine dikkat çeken Bakbak, “Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, Japonya, Kore, Almanya ve Çin gibi önde gelen ülkelerde özellikle bu alanları kapsayan eğitim ilkokullardan başlayarak ortaöğretim ve üniversitelerde uygulanıyor” dedi.

Bilgi toplumunda emek ve kas gücünden çok zihinsel süreçlerin ve üretim becerilerinin arttırılmasının zorunluluk olduğuna dikkat çeken Bakbak, dijitalleşen Dünya’da sayısal mesleklere daha fazla ihtiyaç duyulacağını, gelecek 10 yıl içinde BTMM mesleklerinin diğer mesleklere göre yüzde 17 oranında artış göstereceğini belirtti.

Bakbak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bilgiye dayalı eğitim büyümemizin gücü olacak. En büyük gücümüz dinamik nüfus ve genç nüfusumuzdur. Birlikte yürüyeceğimiz gençlerimizle yeni başarı hikâyeleri yazacağız.

BTMM alanları daha çok erkeklerin hâkim olacağı alanlarmış gibi bir algı var bunu değiştireceğiz, kızlarımızı bu alanlara teşvik edeceğiz.

Alt komisyonumuzun tamamı kadınlardan oluşuyor, komisyon üyesi arkadaşlarımızla alanında uzman kişileri dinleyeceğiz, eğitim sistemimizi irdeleyeceğiz ve çözüm önerilerimizle birlikte çalışmalarımızı rapor haline getireceğiz.

İnanıyorum ki hazırlayacağımız bu rapor bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanında farkındalık oluşturacak ve ülkemizin bu alandaki çalışmalarına ivme kazandıracaktır.” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.