Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakbak’a önemli görev

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonuçlarının araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na üye seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:15
Kaynak: İHA
Bakbak’a önemli görev

Kahramanmaraş merkezli, 11 ilimizi etkileyen depremlerin sonuçlarının tüm yönleriyle araştırılması, depreme dirençli yapı stokunun oluşturulması ve kentsel dönüşüm uygulamalarının etkinliğinin artırılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyona üye seçilen Dr. Bakbak, “6 Şubat depremleri, Gazi şehrimiz ve 10 ili ağır biçimde etkiledi. Devletimiz, Milletimiz ve uluslararası camia ilk saatlerden itibaren olağanüstü bir gayretle işbirliği yaparak, arama kurtarma, yardım gibi konularda el ele verdi. Yaşadığımız bu büyük afetin ilk aşamasını, yani çadır ve konteynerkent inşaatları, temel insani yardım organizasyonlarını hızla sonuçlandırmanın gayretindeyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, bir yıl içerisinde tamamlanacak konutlarımız için ilk kazmalar vuruldu. Hemşehrilerimizin içi rahat olsun, depremin açtığı yaraları el birliğiyle, hızlıca sarıyoruz, saracağız.” dedi.

Deprem konusunun çok bileşenli bir bütün olduğunu ifade eden Derya Bakbak, “İlk toplantımızı gerçekleştirdik. Gazi Meclisimizde kurulan komisyonda bundan sonra aynı durumla karşılaşmamak için ne yapılması gerekiyorsa detaylıca görüşeceğiz. En önemlisi, depreme dirençli yapı stokunun en üst seviyeye çıkarılması ve kentsel dönüşümün hızlandırılması için neler yapılmalı, bunları masaya yatıracağız. Bu alan, mimarlık, mühendislik, müteahhitlik, mevzuat ve diğer birçok kategoriyi bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla çok paydaşlı, işbirliği temelli ve Milletimizin menfaatine yönelik bir bakış açısıyla, alanında uzman isimlerle çalışacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Milletimizin can güvenliğini her şeyin önünde tutacak, kentlerimizin sağlam ve güvenli olmaları için var gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.