Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baro'yu ziyaret ettiler

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Adalet Programı öğrencileri tarafından “5 Nisan Avukatlar Günü” nedeniyle Gaziantep Baro Başkanlığı ziyaret edildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 18:45
Kaynak: İHA
Baro'yu ziyaret ettiler

GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Adalet Programı Öğretim Görevlileri Ali Altunbaş ve Ali Balkan’ın organize ettiği ziyaret, Adalet Programı öğrencileri tarafından geçekleştirildi. Ziyaretle ilgili konuşan Öğretim Görevlisi Ali Altunbaş, “Yargının üç temel sacayağından ve en temel insan haklarından birisi olan adil yargılanma hakkının göstergesi olan savunma hakkını temsil eden avukatlardır. Adaletin teminatı olan savunma hakkına ve bu hakkı temsil eden avukatlara gerekli saygı gösterilmedikçe adil yargılanma hakkı da tam manasıyla yerine getirilmiş sayılmaz. Savunma hakkı, şüpheliyi veya sanığı ilgilendirdiği kadar, bütün toplumu ilgilendirmektedir. Bizler de bu bilinçle Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Adalet Programı olarak savunma hakkı gibi bir kutsal görevi yerine getiren tüm avukatları temsilen her yıl olduğu gibi Gaziantep Baro Başkanlığına ziyarette bulunarak Avukatlar Gününü kutlamak istedik” diye konuştu.

Ziyarette, Avukatlar Günü nedeniyle çiçek takdim edilen Gaziantep Barosu Başkanı Avukat İskender Kahraman da yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini sundu. Ziyaret sonunda, Adalet Programı öğrencileri, stajyer avukatlarla birlikte Baro Konferans Salonunda Gaziantep Barosu avukatlarından Av. M. Haşim Mısır tarafından verilen “Savunma Hakkı ve Avukatlık Mesleği” konulu konferansa katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.