Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bartık: “Hiç bir güç birlikteliğimizi bozamaz”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, şehrin geçmişten bugüne ekonomi, ihracat ve gastronomiyle anıldığını belirterek, “Menfur saldırı Gaziantep’in başarısını gölgeleyemeyecektir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 22:04
Kaynak: İHA
Bartık: “Hiç bir güç birlikteliğimizi bozamaz”

GTO ağustos ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanvekili Settar Konukoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Eyüp Bartık, mecliste yaptığı konuşmada, bölge ve çevre ülkelerle başlayan olumlu gelişmelerin her yönüyle ülkeye fayda sağlayacağını söyledi.

Rusya ile başlayan yakınlaşmanın ekonomiye katkı sağlayacağını ifade eden Bartık, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ziyaretinin ardından Rus Lider Vladimir Putin de Antalya'da oynanacak Türkiye-Rusya hazırlık maçını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte izlemek üzere Türkiye'ye gelecek. Kısa süreli gerginliğin ardından liderlerin ülke ziyaretleri iki ülke halklarını da mutlu etti. Rusya’yla başlayan dostane ilişkiler bozulan ekonomik ilişkileri de üst seviyeye çıkaracaktır. Gaziantepli işadamlarının Rus pazarlarını markaja almasını ve bu pazarı iyi analiz etmesini istiyorum. Biz de Oda olarak iş dünyasına yol açmak amacıyla Rusya’ya ticaret ofisi açmayı planlıyoruz.”

“HİÇBİR GÜÇ BU MİLLETİN BİRLİKTELİĞİNİ BOZAMAYACAKTIR”

Bartık, Beybahçe Mahallesi’nde düğün merasimine bombalı saldırının ardından hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dilediğini kaydetti.

Menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunun çocuk olduğunu hatırlatan Bartık, “Şehrimiz çocukları öldürtecek kadar alçak bir saldırıya uğradı. Masum bir çocuğu canice planlarına alet edip, düğün evini cenaze evine çeviren vicdan yoksunlarını şiddetle kınıyor, lanetliyorum. Haince planlanmış bu saldırı birliğimizi hedef aldı. Hiçbir güç bu milletin birlikteliğini bozamayacaktır” diye konuştu.

Gaziantep’in adının son dönemlerde olumsuz haberle anılmaya başlandığını hatırlatan Bartık, şunları kaydetti:

“Şehrimizin adını lekelemek istiyorlar. Bu durum hepimizin omzumuza maddi-manevi büyük yükler yükledi. Halkının barış içerisinde yaşadığı, aşın, işin olduğu bir kent olan Gaziantep üzerinde oynanan oyunlar asla amacına ulaşamayacaktır. Gaziantep geçmişten bugüne ekonomi, ihracat ve gastronomiyle anılan bir şehir, menfur saldırı Gaziantep’in başarısını gölgeleyemeyecektir. Çünkü burası Antep, burası Gaziler diyarı, vatan için, bayrak için geçmişte olduğu gibi bugün de dimdik ayakta ve ayakta kalacaktır. Bugün Gaziantep için seferberlik başlatma zamanıdır. Gaziantep’in barış ve yatırım kenti olduğunu tüm dünyaya anlatma zamanıdır. Bunu da en hızlı ve etkin biz iş dünyası temsilcileri yapabilir.”

Meclis Başkanvekili Konukoğlu da geçen hafta sonu yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Konukoğlu, bu olayın ardından Gaziantep’in daha da kenetlendiğini kaydetti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.