Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞBAKAN RATAS'DAN ŞAHİN'E ZİYARET

Bir takım ziyaretlerde bulunmak için geldiği Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in makamında ziyaret eden Estonya Başbakanı Juri Ratas, Suriye'den gelen göç olaylarını birinci elden görmek, tanıklık etmek ve izlemek istedi

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2017 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 11:03
Kaynak: İHA
BAŞBAKAN RATAS'DAN ŞAHİN'E ZİYARET

Ratas, belediyeye gelişi esnasında kapıdan Başkan Şahin tarafından karşılandı. Belediye şeref defterini imzalayan Ratas, daha sonra makamda Şahin ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

RATAS: MÜLTECİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALARINIZ BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

Gaziantep'te bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Ratas, "En son Türkiye'ye gelişim 90'lı yılların ortasına denk geliyor. Yani 20 yılı geçmiş. İlk olarak şunu ifade edebilirim. Estonya ile Türkiye arasında çok güçlü ilişkiler var. Aynı zamanda yerel yönetimlerde de iyi ilişkiler içinde olduğumuzu ifade edebilirim. Tartu ile Gaziantep kardeş şehirler. Aynı zamanda Estonya bu yılın ikinci yarısında Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanlığı'nı yürütüyor. AB ve Türkiye ilişkilerinden söz ederken göç çok önemli bir boyutu teşkil ediyor. Benim bu ziyaretimin amacı da hem bu güzel ülkenizi görmek hem de durumu birinci elden izlemek, tanıklık etmek, meslektaşlarımızla, sizinle istişarelerde bulunmak. Mültecilere yönelik çalışmalarınız çok büyük bir önem arz ediyor " şeklinde konuştu.

Başkan Şahin ise hem AB Sorumlu hem Estonya Başbakanı Juri Ratas'ı Gaziantep'te ağırlamaktan memnun olduklarını dile getirdi.

Gaziantep'in ekonomik ve sosyal yapısı ile ilgili bilgiler veren Şahin, Gaziantep'in Türkiye'nin 6'cı büyük şehri olduğunu, ancak 170 ülkeye ihracat yaptığını ve ihracatta 5.'ci büyük şehir konumunda olduğunu söyledi. Roma, Hitit, Selçuklu, Osmanlı gibi devletlere ev sahipliği yaptığını, antik kent olması nedeniyle bugün dünyanın en büyük mozaik kenti konumunda olan Gaziantep'in özelliğinden bahseden Şahin, kültür ve sanat kenti olduğunu kaydetti.

Gaziantep'in dünyanın yaşadığı en büyük göç hareketinin bölgedeki merkezi konumu durumunda olduğunu vurgulayan Şahin, "Türkiye'deki 3 milyon Suriyeli mültecinin 400 binine ev sahipliği yapan bir kentiz. Bugün burada olmanız yerinde olayları görmeniz, ileride uygulanabilecek bir yol haritası çizmemiz adına çok önemli. Sorunlara daha hızlı çözüm bulmamız adın daha ümitli olmamızı, bugün buraya gelmeniz sizin bu işe ne kadar kıymet ve değer verdiğinizin bir göstergesidir. Günün sonunda hem yaptıklarımız hem de yapmamız gerekenlerle ilgili yeni bir yol haritasını başlatmış olacağız ve dünyanın en büyük soruna yeni bir çözüm başlangıcını başarmış olacağız" diye konuştu.

Başkan Fatma Şahin daha sonra Başbakan Ratas'a Gaziantep ve mülteciler ile ilgili bir sunum yaptı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.