Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Basın özgür olmalı

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, basın mensuplarının kamuoyunu bilgilendirirken daima toplum yararını gözetmesi gerektiğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 05:46
Kaynak: İHA
Basın özgür olmalı

Sucu, “Haber peşinde ve dünyanın farklı bölgelerinde her türlü zorluğa göğüs gererek, savaşlarda, çatışmalarda canlarını hiçe sayarak geçen bir hayat her zaman takdiri hak etmektedir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Basının, demokrasinin, özgürlüğün, temel hak ve hürriyetlerin sigortası olduğunu kaydeden Sucu, şunları kaydetti: "Haber alma bireyin en temel hakkıdır. Basın, demokrasinin, özgürlüğün, temel hak ve hürriyetlerin sigortasıdır. Özgür basına sahip olmayan toplumlarda, demokrasi ve özgürlükler kısıtlanmış demektir. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak tanımlanan basın, yaşanan olaylar karşısında bilgilendirme sorumluluğunu taşımaktadır. Her türlü olumsuzluğa karşı görevini evrensel ilkeler doğrultusunda yapmak için çabalayan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, özgür bir ortamda nice görev yılları diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.