Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Şahin Atatürk Anı Müzesi’nde

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü nüfusa kayıtlı olduğu Bey Mahallesi'nde bulunan Atatürk Anı Müzesi’nde minik öğrencilere Atatürk’ü anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:12
Kaynak: İHA
Başkan Şahin Atatürk Anı Müzesi’nde

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda çelenk sunma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Başkan Şahin, Gaziantep Valiliğince düzenlenen Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” programına katıldı. Başkan, programın ardından Bey Mahallesi'ndeki Atatürk Anı Müzesi’ne geçti. Burada minik öğrencilerle müzeyi gezdi. Onlara Atatürk’ü anlattı.

ŞAHİN: ATATÜRK’ÜN NÜFUSA KAYDI ŞEHİR KİMLİĞİMİZİ ONURLANDIRIYOR

Atatürk Anı Müzesi gezisinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Fatma Şahin, “Büyükşehir Belediyesi olarak, Atatürk'ün Gaziantep'e gelişi, Gaziantep ve Gaziantepli için düşünceleri, söylemleri ve Gazianteplilerle yaptığı görüşmeleri anlatan 36 saatlik bir belgesel filmi çektik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 26 Ocak 1933 tarihinde Gaziantep'e gelişinden hareketle, Atatürk'ün de nüfusa kayıtlı olduğu Bey Mahallesi'nde bulunan, Konukoğlu ailesinin Büyükşehir Belediyesine devrettiği eski bir Antep evini, Atatürk Anı Evi yaptık. Kent arşivinden çıkardığımız bilgiler ışığında burayı güzel bir anı müzesi haline getirdik. Bir günlük güzel misafirperverliğin ardından Atatürk'ün Bey Mahallesi'ne kayıtlı nüfus cüzdanı çıkarıldı, şehir kimliği açısından onur ve şeref duyuyoruz. 10 Kasım’da Atatürk’ü yeniden yad ediyoruz. Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önünde saygıyla eğiliyor” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.