Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram şölen tadında geçecek

Çikolata ve çikolatalı ürünler sektöründe dünyadaki yenilikleri Türkiye'ye getiren, Türkiye'nin lezzetlerini ise dünyaya tanıtan Şölen, bayram döneminde ürünlerinin tüketicilere ulaşması için tüm hazırlıklarını tamamladı. 

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:34
Kaynak: İHA
Bayram şölen tadında geçecek

Bayramların, sektördeki tüm oyuncular gibi Şölen için de hareketli bir dönemi işaret ettiğini belirten Şölen CEO'su Elif Çoban, "Şölen olarak geçen yıl başlattığımız Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) işbirliğini bu yıl da sürdürüyoruz. ÇATOM'da istihdam edilen kadınlarımız bayram geleneğimizin simgesi el emeği ürünleri bizler için üretiyorlar. Öte yandan Türkiye'nin her noktasında bulunabilmek, farklı ve yenilikçi ürünlerimizi tüketicilere ulaştırmak için bayram döneminde, ağırlıklı bölümü üniversite öğrencileri olmak üzere 6 bin 500 kişi sahada bizimle çalışma imkânı buluyor" dedi.

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Şölen, Ramazan Bayramı'nda ürünlerini tüketicileriyle buluşturmak için hazırlıklarını tamamladı. Şölen, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram dönemine özel hem ürünlerinin Türkiye'nin her köşesinde erişilebilir olmasını sağlıyor hem de ek istihdam sağlayarak, gençlere bu kısa dönemde iş hayatına ısınma imkanı tanıyor. Çikolata sektöründe bayramların en fazla satış yapılan dönemler olduğunu vurgulayan Elif Çoban, "Yaklaşan bayram dönemi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl da tüketicilerimize yenilikçi ve farklı ürünlerimizi ulaştırmak için ağırlıklı bölümü üniversite öğrencilerden oluşan 6 bin 500 kişilik dönemsel istihdam sağlıyoruz. Ayrıca ÇATOM'a verdiğimiz destekle bir yandan bayram geleneklerini yaşatıyor, diğer yandan da ÇATOM kursiyerlerine gelir imkânı sunuyoruz" dedi.

ELİF ÇOBAN: "2015 YILI RAMAZAN BAYRAMI'NDA 2008'DEN BU YANA EN YÜKSEK PAZAR PAYINA ULAŞTIK"

Şölen ile ilgili verileri paylaşan Elif Çoban, geçtiğimiz yıl dökme çikolata kategorisinde üstün bir performans gösterdiklerini söyledi. Elif Çoban, "Pazar payımızı 5 puan artırarak yüzde 35 pazar payına ulaştık. (Kaynak: Ipsos Hane Tüketim Paneli) Bu artışla birlikte 2008'den bugüne en yüksek pazar payına erişerek liderliğimizi açık ara güçlendirdik. Hediyelik çikolata kategorisinde bu yıl da tonaj ve ciro olarak pazarın çok üzerinde büyüyerek pazar payı kazandık. Pazarın en yüksek cirolu 10 hediyelik çikolata markası arasında 4 markamız yer aldı (Kaynak: Nielsen)" dedi. Şölen'in doğasında yenilikçilik, yaratıcılık ve farklı olanı sunma iddiası olduğunu belirten Çoban, yenilikçi ürünleri arasında Karim Rashid imzasıyla ayrıcalıklı bir yere sahip Milango'ların, son olarak Şölen'in ana sponsorluğunu üstlendiği Mozaik Yolu Projesi'nin Venedik lansmanında öne çıktığını hatırlattı. Şölen'in dünyadaki yenilikleri Türkiye'ye getiren, Türkiye'nin lezzetlerini ise dünyaya tanıtan bir kurum olduğunu belirten Elif Çoban, "Milango, bizim yenilikçi yüzümüzü, çikolatada tasarıma verdiğimiz önemi en iyi ortaya koyan ürünlerimiz arasında. İkramlık çikolatada adeta paradigma değiştiren bir ürün. Bu yıl bayram döneminde yine rekor kırmak istiyoruz. Bunda da en önemli oyuncularımızdan biri Milango olacak. Mozaik Yolu Projesi'nde de Gaziantep'in değerleri çok güzel bir şekilde anlatıldı. Biz de Mezopotamya'nın bereketli topraklarından çıkan Antep fıstığı ile çikolatayı buluşturduğumuz Antep Fıstıklı Milango ürünümüzü projenin Venedik'te gerçekleşen lansmanına katılan konuklara tanıttık" dedi. Çoban, ayrıca geleneksel lokumu endüstriyel üretime taşıdıkları Lokkum, ikramlık ürünler arasında öne çıkan Octavia ve Butik şeker markaları ile her bütçeye uygun, üstün kalitede ürünler sunduklarını söyledi.

"ÇATOM'DAKİ KADINLARIMIZ BİZLER İÇİN MENDİL, ŞEKER KESESİ VE TEPSİ ÖRTÜSÜ HAZIRLADI"

Şölen olarak hem geleceğe yürüyen hem de değerlerine sahip çıkan bir kurum kimliği taşıdıklarını belirten Elif Çoban, bayramların unutulmaya yüz tutan geleneği olan mendille geçen yıl başlattıkları projeye bu sene şeker kesesi, tepsi örtüsü gibi ürünleri de eklediklerini söyledi. Elif Çoban, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteren ÇATOM'larla işbirliğine giderek, hem kadın istihdamını desteklemeyi hem de el işi geleneksel bayram ürünlerinin yeniden gündeme gelmesini hedeflediklerini vurguladı. Elif Çoban, "Kadınların sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamak, kadın istihdamını, kadın girişimciliğini desteklemek üzere kadını güçlendirmek için sürdürülebilir projeler üzerinde çalışan ÇATOM'ların Mardin Şubesi'ndeki kadınlarımız bizim için el emeği göz nuruyla oyalı ürünler hazırladı. Biz de bu ürünleri çikolatalarımızla birlikte dostlarımıza göndererek onlara bu unutulmaya yüz tutan geleneğimizi yeniden hatırlattık. Projemize önümüzdeki yıllarda da daha fazla kadını dahil ederek devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.