Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye personeline iş sağlığı eğitimi

Şahinbey Belediyesi hizmet içi eğitimleri kapsamında kendi personeline İş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:48
Kaynak: İHA
Belediye personeline iş sağlığı eğitimi

Şahinbey Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı kadrolu işçilere mevzuatta zorunlu tutulan Genel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin konusunda bilgilendirildi.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun "Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" gereğince düzenlenen eğitim Şahinbey Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İsmail Akşit tarafından verildi. Fen İşleri Müdürlüğü Makine İkmal Birimi eğitim salonunda düzenlenen eğitimde Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin zorunlu kılmış olduğu; Genel konular, Teknik konular, Sağlık konuları ve bu konuların yanında ilgili mevzuat uygulamaları hakkında eğitim verildi. Genel iş sağlığı ve güvenliği kurallarının oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi, güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması, gibi konularda personele bilgiler veren Akşit, kazaların ve meslek hastalıklarının alınacak önlemlerle önlenebileceğine işaret etti. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan İşveren ve çalışanların sorumlulukları başta olmak üzere birçok hususa da değinen Akşit, Kişisel Koruyucu Donanımlar hakkında ilgili yönetmelikler gereği çalışanlara detaylı bilgiler vererek eğitimin sonrasında katılımcılara ölçme ve değerlendirme sınavı yaparak mevzuat gereği zorunlu tutulan bu yıl ki eğitimi noktaladı.

PERSONELİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

Çalışma ortamında fiziki koşulların hizmet verimliliğini dolaylı veya doğrudan etkilediğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu; çalışanlarını önemseyerek ihtiyaçlarına karşılık veren, çalışma hayatında yaşam kalitesini arttıran ve bu kaliteyi aynen vatandaşlarına hizmet olarak sunan bir kuruluş olarak dönem dönem bu tür eğitimlerin devam edeceğini söyledi. Belediye olarak çalışanlarımızın sağlık ve güvenliği vazgeçilmezimizdir.

Şahinbey Belediyesi olarak gayemiz, kurumsal kimliğimizin vermiş olduğu güçle iş sağlığı ve güvenliğini en iyi şekilde çalışmalarımıza uygulamak, iş sağlığı ve güvenliği bilincini ön planda tutarak alt işveren ve çalışanlarımızın ortak hedeflerine ulaşmasında onlara örnek olmak, proaktif yaklaşımlarla tüm çalışanlarımızın sorunlarına çözüm üreterek onların daha güvenli ortamlarda çalışmalarını sağlamaktır.

Çalışanların sağlığını ve güvenliliğini düşünmenin en büyük sorumluluk olduğuna değinen Tahmazoğlu, kurumsal kültürümüzün ışığında iş sağlığı ve güvenliği alanında kurumlara öncülük etmek için personellerimizin bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da iş sağlığı ve güvenliğine dikkat etmelerini istedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.