Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir tel bir nefes konseri büyüledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Öğrenci Toplulukları tarafından Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinde, Kültür Bakanlığı ve TRT sanatçıları tarafından “Bir Tel Bir Nefes” konseri düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2017 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 12:38
Kaynak: İHA
Bir tel bir nefes konseri büyüledi

Müzisyen kardeşler Mustafa Eke ve Müslüm Eke tarafından ‘Kara Tren Gelmez Mola, Garip Ağlama, Gücenme Ey Sofu Baba’ gibi birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserlerini seslendirildiği konsere; GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Emin Sönmez, Genel Sekreter Yardımcısı Burhan Akyılmaz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

2016 Yılında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda Erkan Oğur ve Eyüp Hamiş gibi ustalarla birlikte Mega Star Tarkan'a bağlamasıyla eşlik ederek 6 konser veren Müslüm Eke ile Türk Dünyası Müzik Topluluğu saz sanatçısı Mustafa Eke'nin konserini, çok sayıda konservatuar öğrencisi, müzisyen ve halk müziği tutkunu tarafından beğeniyle izlendi. Mustafa ve Müslüm Eke, Erdal Erzincan'ın bağlaması ve sesiyle, Güler Duman'ın da sesiyle eşlik ettiği albümlerindeki türkülerin yanı sıra çeşitli yörelere ait çok sayıda sevilen türkü seslendirdi.

Gecenin sonunda Mustafa ve Müslüm Eke’ye çiçek takdim eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, “Hayatın koşuşturmacasında bir mola, hayatı anlamak için güzel bir mola. Dillerine, yüreklerine sağlık, bu güzel konser için kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.