Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bölge İhracatının Alfabesi Amanos Tüneli”

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2020 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:12
Kaynak: İHA
“Bölge İhracatının Alfabesi Amanos Tüneli”

2020 yılının 11 aylık ihracat performansını düzenlediği video konferans basın toplantısıyla değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci; “Dünya şartlarındaki negatif atmosfere rağmen gerek ülke gerekse Bölge ve Gaziantep olarak ihracatçılarımızla birlikte doğru işler yaptık, ihracatımızı artırdık. Emeği geçen tüm ihracatçılarımızı kutluyorum.” dedi. 

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, video konferans üzerinden düzenlenen basın toplantısında Kasım ayı ihracat rakamlarını ve gündemi değerlendirerek, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Kileci basın mensuplarının sorularını da yanıtlayarak ilerleyen süreçte gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları anlattı. Ocak-Kasım 2020 ihracat rakamlarını değerlendiren Başkan Kileci; “Kasım ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesinden toplam 167 ülkeye 849 milyon 945 bin dolarlık ihracat yapılmış, ihracat gerçekleştirilen ülke sayısı bakımından Bölgemiz en yüksek Kasım ayı değerine ulaşmıştır. 2020 yılının 11 aylık döneminde ise Gaziantep’ten 7 milyar 51 milyon 66 bin dolarlık ihracat yapılmıştır. Bu rakam Gaziantep için en çok ihracat kayda alınan Ocak-Kasım dönemi olmuştur. Hem Ocak-Kasım 2020, hem de Kasım 2020 verilerine göre Gaziantep en çok ihracat yapan 5. il olarak ülke ihracatındaki konumunu korumaktadır. Bölge ihracatçılarımızı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

AMANOS TÜNELİ BÖLGEYİ KÖRFEZ YAPACAK

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, yapımı planlanan ve İskenderun Limanı'na ulaşımı kolaylaştırması beklenen Amanos Tüneli'nin tamamlanmasıyla Bölgenin ikinci bir Körfez haline gelebileceğini belirterek; “Kasım ayı içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleri ile gerçekleştirdiğimiz TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda, Sayın Bakandan Amanos Tüneli’nin yapımına başlanacağı ve en kısa sürede tamamlanacağı müjdesini aldık.” dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Kileci; “Bölgemiz ihracatının alfabesi Amanos Tüneli ile başlar. Bu konu, bizim olmazsa olmazımız. Amanos Tüneli tamamlandığında, Bölgemiz ikinci bir Körfez bölgesi haline gelecektir. Bu proje sayesinde Gaziantep’in İskenderun Limanı'na mesafesinin 110 Km’ye inmesiyle limana ulaşım hızlanacak. Bu da bize hem zaman kazandıracak hem de maliyeti aşağıya çekecek. İhracatımız için önemli bir yere sahip Körfez bölgesindeki yoğunluk nedeniyle ciddi sorunlar oluşmaya başladı. Artık bu bölge, işleri tek başına kaldıramaz hale geldi. Amanos Tüneli yapılıp bittiği zaman Körfez'e rahatlıkla rakip olabiliriz. Bu sadece Gaziantep için değil tüm Bölge illerimiz açısından çok önemli bir proje." dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin, Gaziantep'in liderliğinde önemli işler başardığını, ihracat konusunda her geçen gün kendisini geliştirerek Türkiye için gurur kaynağı olduğunu belirten Kileci; "İçinde bulunduğumuz sürece rağmen Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ihracatçılarımız çok doğru işler yaptı. Önceki aylarda Kovid-19 nedeniyle ihracat rakamlarımızda gerileme yaşanmıştı. Biz de bunun telafi edileceğini söylemiştik. Bugün itibarıyla telafi sağlandı. Artık rakamlarımız olması gerektiği gibi artı değerler vermeye başladı." dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.