Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÖLGE TİCARETİNE YENİ SOLUK: DIŞ TİCARET İSTİHBARATI

Gaziantep Ticaret Odasının yürütücü olduğu “Türkiye-AB Ticari Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2023 01:58
Kaynak: İHA
BÖLGE TİCARETİNE YENİ SOLUK: DIŞ TİCARET İSTİHBARATI

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğunun Güçlendirilmesi programı çerçevesinde 177 bin Euro bütçe ile desteklenen proje ile başta Gaziantep ve Adıyaman olmak üzere bölge ihracatçısına güvenli ve sürdürülebilir dış ticaret desteği verilecek.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ile Sevilla Ticaret Odası Uluslararası İlişkiler Birim Koordinatörü Manuel Montoya’nın da yer aldığı basın toplantısında konuşan GTO Başkanı Tuncay Yıldırım hedeflerinin bölgede sinerji yaratarak kalkınmak olduğunu söyledi.

SİNERJİ OLUŞTURALIM, BİRLİKTE KALKINALIM

“Komşu illerimizle sinerji oluşturalım, birlikte kalkınalım ki rekabet şansımız yükselsin.” diyen Tuncay Yıldırım, “Biliyorsunuz Oda olarak vizyonumuz, “2023 yılında Gaziantep’in ülke ekonomisinde ilk dört ilden biri olmasına öncülük etmek”. Tüm projelerimizi bu vizyona ulaşmak hedefiyle kurguluyoruz. İhracatta 4’üncülük hedeflerken aynı zamanda katma değeri yüksek, sürdürülebilir, dinamik ve güvenli ihracat da olsun istiyoruz.” şeklinde devam etti.

ÖNEMLİ OLAN BİLGİYİ YORUMLAYIP KULLANMAK

Günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay anacak önemli olan bilgiyi yorumlamak ve kullanmak diyen Başkan Yıldırım proje hakkında şu bilgileri aktardı:

“Günümüzde bir tuşla istemediğiniz kadar çok veriye, bilgiye ulaşabilirsiniz. Ancak bu bilgilerin hangisi doğru, hangisi işinize yarar bunları bilmiyorsanız bir anlam ifade etmiyor. O nedenle “Veriyi ve bilgiyi yorumlamada ihracatçımızın koçu olacağız” diyoruz. Bunun için de Adıyaman Odamızla birlikte “Türkiye-AB Ticari Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” kapsamında bölge ihracatçısı için güvenli ve dinamik bir ihracat sistemi kuruyoruz. Bu sistemin bir benzerini uygulayan Sevilla Ticaret Odasının da tecrübelerinden yararlanacağız”

NOKTA ATIŞI İHRACAT

Birimin bölge ticaretine yeni bir soluk getireceğini belirten Yıldırım, verilecek hizmetler şöyle açıkladı : “Sistem kapsamında pazar, rakip ve müşteri istihbaratı olmak üzere ihracatçılara 3 adımda güvenli ihracat için rehberlik edilecek. Birçok uluslararası veri tabanına üye olacağız. İhracatçımıza bilimsel analizlerle nokta atışı yaptıracağız. Gaziantep ve Adıyaman’daki ihracatçı firmalara danışmanlık ve dış ticaret istihbaratı alanında rehberlik edecek birim ilk önce 40 pilot işletmeye hizmet verecek. 14 ay sonra, yani proje süresi bitince bu hizmetler Odanın kaynakları ile sunulmaya devam edilecek.

3 KARDEŞ ODA OLARAK TEK BİR AMAÇ İÇİN HAREKET EDECEĞİZ

Yıldırım’ın ardından proje hakkında açıklamalarda bulunan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, günümüz dünyasında ciddi bir rekabet olduğunu ve küresel pazarda var olabilmek için böyle projelere ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Uslu, “Bu projenin sürdürülebilir olması için Gaziantep Ticaret Odası ve Sevilla Ticaret Odasıyla elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ülkemizin ekonomik sıkıntılarını atlatmak için bu tarz projelere ihtiyacımız var. Kazan kazan felsefesiyle 3 oda yeni pazarlara açılacağız, üyelerimize rehberlik edecek, kent ekonomilerimizi çok daha iyi seviyelere getirmek için çabalayacağız.” dedi.

Sevilla Ticaret Odası Uluslararası İlişkiler Birim Koordinatörü Manuel Montoya da “Kendimi evimde gibi hissediyorum.” diyerek başladığı konuşmasında Türklerin her zaman misafirperverlikleriyle bilindiğini ve Gaziantep’te gördüğü yakın ilginin kendisini çok memnun ettiğini ifade ederek şöyle devam etti: “3 kardeş oda olarak tek bir amaç için hareket edeceğiz. Kısa vadede ihracat ve dış ticaret potansiyelimizi arttıracak, uzun vadedeyse uzak pazarlara, yeni pazarlara birlikte gireceğiz. İhracatımızı arttırmak için tüm bilgi birikimlerimizi, tecrübelerimizi karşılıklı olarak paylaşacak ve ikili iş görüşmeleriyle iş adamlarımıza destek vereceğiz.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.