Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borcunu ödemeyen mükellefe yeni imkan

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Sözcüsü Nejat Koçer söz konusu teklifte borçlarını yapılandıran ancak ödeme yapmayarak hakkını kaybeden borçlulara, yeniden imkan tanındığının altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2018 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:15
Kaynak: İHA
Borcunu ödemeyen mükellefe yeni imkan

Koçer, yoğun bir çalışmayla Genel Kurulda kabul edilen 2019 bütçesinin hemen ardından yeni torba teklifin Pazartesi günü Plan ve Bütçe Komisyonunda saat 15.00'te görüşülmeye başlandığını ifade etti. Teklife ilişkin bilgi veren Koçer, Karayolları Trafik Kanununda yer alan trafik cezalarının önümüzdeki yıl artırılmayacağını belirtti. 

Koçer, "Daha önce ilgili kanun gereği borçlarını yapılandırmış ancak ödeme yapmayarak hakkını kaybetmiş borçlulara yeniden bir imkan sağlanıyor. Borçlarını geç ödeme zammı ile birlikte 2019 yılı Şubat ayına kadar ödemeleri şartıyla yapılandırmadan yararlanmaya devam etmelerine imkan sağlanıyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden yasaklı geçiş yapanlara uygulanan cezalar affediliyor ve cezayı ödeyenlere başvurmaları durumunda geri ödeme yapılması öngörülüyor. Böylece tebligatları geç yapılan vatandaşlarımızın bir mağduriyeti giderilmiş oluyor. Yüksek Seçim Kurulu üyelerinden 2019 yılında görevi sona ereceklerin yerine yapılacak olan yenileme seçimi ileri bir tarihe uzatılıyor. Katılım bankalarına sağlanacak kira sertifikası ihracı imkanı ile bu uygulamanın genişlemesi sağlanmış oluyor. Sermaye Piyasası Kanunda yapılması öngörülen değişiklikle kooperatif birliklerimizin tanımının kapsamı genişletiliyor.Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınan vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin bazı istisnalarda süre uzatımına gidiliyor" diye konuştu. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.