Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Botanik Bahçesinde tohum avı etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliği ile ‘’Benim Ekoloji Kulübüm’’ projesi Ekolojik Bina ve Botanik Bahçesinde bir hafta sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 20:05
Kaynak: İHA
Botanik Bahçesinde tohum avı etkinliği

TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Muharrem Katıoğlu’ndan aldığımız bilgiye göre,çalışmaları bir yıldır devam eden bu proje ile merkez ilçeler olan Oğuzeli, Şahinbey ve Şehitkâmil’de 3.sınıf ve  4. Sınıf düzeyinde Çevre Kulübü yoksa Ekoloji Kulübü Kulüp Rehber Öğretmenleri eğitime alındı. ‘’Benim Ekoloji Kulübüm ‘’çalışmaları kulüp rehber öğretmenlerine uygulamalı olarak anlatıldı. Çalışmalar kapsamında ilk etkinlik Ekolojik Bina’yı katılımcılara tanıtmak oldu.Ardından projenin tanıtım sunumları yapıldı. 2.3. ve 4. etkinliklerde  ise toprak su ve havanın yaşamımızdaki önemi anlatıldı ve bunlar zarar gördükçe yaşamın olmayacağı belirtildi.Son olarak bu üç şeyi korumak için yapılması gerekenler anlatıldı.

Öğretmenler Tohum Avı Yaptılar

Botanik Bahçesinde tohum avı etkinliği yapan öğretmenler eğlenceli vakit geçirdiler. Botanik Bahçesi hakkında uzmanlar tarafından bilgi alan öğretmenler daha sonra gruplara ayrılarak tohum avına çıktılar. Buldukları tohumun hangi bitkiden olduğunu bulmaya çalışırken bol bol eğlendiler.

Dalgıç Çocuk Çalışması Çok Dikkat Çekti

Suyumuzu korumak için denize giren bir dalgıç çocuk ile röportaj yapan öğretmenler hayrete düştüler. Dalgıç çocuğun denizde yüzemediğini, her tarafta atıklar olduğu için arkadaşlarını kaybettiğini. kendisinin de yaşam alanı oluşturmakta çok zorlandığını söyleyen dalgıç çocuk öğretmenleri hüzünlendirdi.

Yeterli oksijen olmayan ortamlarda canlıların  nasıl tehlikeye girdiği uygulamalı örneklerle gösterildi. Çalışma sonunda katılım sertifikaları dağıtılan öğretmenler zamanın çok eğlenceli ve verimli geçtiğini ayrıca hiç sıkılmadıklarını,çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini,benzer çalışmaların tekrarlanmasını istediklerini belirttiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.