Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu alçaklığı yapanlara hesap sorulmalı!

“Gereği neyse Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak hep beraber yapmalıyız.” diyen CHP’li vekil ruhsatsız ve denetlenmeyen cemaat ve tarikat yurtlarında yaşanan cinsel istismarlarla ilgili sert konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2019 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 15:30
Kaynak: İHA
Bu alçaklığı yapanlara hesap sorulmalı!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada cemaat yurtlarına ve Kuran kurslarına verilen çocukların yaşadığı cinsel istismarları gündeme getirdi.

“Ruhsatsız ve denetlenmeyen yurt ve kurslarda fakir ve kimsesiz çocuklar hedef alınmaktadır” diyen CHP’li vekil “Bu alçaklığı ve iğrençliği yapan sapıklar denetlenmediği için bu insanlık dışı suçlar işlenmektedir” dedi.

Kaçak-izinsiz cemaat yurtlarına ve Kuran kurslarına verilen çocukların yaşadığı cinsel istismarları TBMM’ye taşıyan Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Kutsal kitabımızın ilk emri “oku” dur. Bütün İslam aleminde biz Müslümanlar Kuranı anlayarak okumakla mükellefizdir. Bu amaçla da çeşitli dönemlerde yıllardır ailelerimiz çocuklarını Kuran eğitimi alsın diye günlük veya yatılı Kuran kurslarına gönderirler.

Ancak ailelerden alınıp kaçak-izinsiz cemaat yurtlarına ve Kuran kurslarına verilen çocukların yaşadığı cinsel istismarların ardı arkası kesilmiyor.

Maalesef en son olay Gaziantep ilimizde yaşandı. 9 yaşındaki erkek çocuğuna yapılan cinsel istismar ne ilk nede bu gidişle son olacaktır. Bu alçaklığı ve iğrençliği yapan sapıklar özellikle bu kaçak kurslarda fakir ve kimsesiz çocukları hedef almakta, ailelerin ilgilenemediği bu çocuklar bu kurs ve yurtlarda kurban olarak seçilmektedir.

Bu vahim olay bizlere devletin denetim görevini tam olarak yerine getirmesinin ve hiçbir kurum ve kuruluşa ayrıcalık tanımaması gerektiğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Gereği neyse Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak hep beraber yapmalıyız.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.