Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükekşi gündemi değerlendirdi

Gaziantep Futbol Kulübü Başkan Mehmet Büyükekşi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2020 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:05
Kaynak: İHA
Büyükekşi gündemi değerlendirdi

Yeni Malatyaspor ile oynadıkları karşılaşmada almaya çok yaklaştıkları 3 puanın tartışmalı hakem kararlarıyla engellendiğini dile getiren Mehmet Büyükekşi, bundan dolayı çok üzgün olduklarını ifade etti.

“GALİBİYETİ BÖYLE KAÇIRMAK BİZİ ÇOK ÜZDÜ”

Gaziantep Futbol Kulübünün Süper Lig’e zevk kattığını ve oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandığını ifade eden Büyükekşi; “Süper Lig’de ikinci sezonumuzu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız zaman içerisinde Türk Futbolu’nda önemli bir yer edinmeyi başardık. Gaziantep şehri ekonomisiyle, konumuyla ülkemiz için büyük bir değerdir. Futbolda da bunu başarabilmek adına gece gündüz çalışıyoruz. Takımımızda bu doğrultuda sahada mücadele ediyor ve her maçı kazanmak için sahada terlerinin son damlasına kadar mücadele veriyor. Yeni Malatyaspor karşısında da haksız bir kartla 10 kişi kalmamıza rağmen, öne geçmeyi başardık. Karşılaşmanın son anlarında kalemizde gördüğümüz ve öncesinde faul olduğuna inandığımız gol ile iki puanın elimizden alındığı hissiyatına kapıldık. Karşılaşmanın VAR hakemi bile bu faulü görerek maçın hakemini uyardı, ancak defalarca izlemesine rağmen hakemin kararından dönmemesi bizi ciddi manada şaşırttı ve hayal kırıklığına uğrattı. VAR imkanına rağmen bu karardan dönmemesi ve sonradan aynı görüntülerle bir çok spor yorumcusunun aksi yöndeki görüşleri ciddi bir çelişki ve haliyle bizde de tepki hayal kırıklığı yaratıyor. Üstelik eksik oynadığımız bir karşılaşmada galibiyeti bu şekilde kaçırmak, şehrimize ve bizlere büyük üzüntü yaşattı” dedi.

“GAZİANTEP ŞEHRİNİN EMEĞİYLE OYNAMAK BU KADAR KOLAY MI?”

Gaziantep şehrinde yaşayan herkesin Gaziantep Futbol Kulübünün başarısı adına fedakarlıklar yaptığı bir ortamda, çalınmayan veya çalınan düdüklerle kaderleriyle oynandığını dile getiren Büyükekşi, “Gaziantep Futbol Kulübü, milyonları temsil eden bir takımdır. Takımımızın başarısı şehrimizde yaşayan her esnafın, her vatandaşın dahi ertesi gün işine huzurla gitmesini sağlıyor. Ancak ne yazık ki hakemler gösterdikleri performansta ve kararlarında istikrarsızlar. Karşılaşma boyunca rakiple en ufak sorun yaşamayan futbolcularımız, bir türlü hakemle anlaşmayı başaramadı. Gösterilen tüm sarı kartlar, hakemin yaptığı ve bizce bariz hatalardan sonra oldu. Hakemin lehimize vermediği kararlar yetmezmiş gibi bir de bu kararlar aleyhimize kartlara dönüştü. Bu şehrin emeğiyle oynamak bu kadar kolay mı? Bu yapılan hatalar bizlere hem maddi hem de manevi olarak büyük zarar veriyor. Biz karşılaşmaların sonucuna maçın hakemlerinin değil, mücadele eden futbolcuların daha çok tesir etmesini istiyoruz. Kamuoyundaki tüm yorumlarda hakemin maç boyunca bizim aleyhimizde bir çok hata yaptığını gösteriyor. Biz ayrıcalık değil, adalet istiyoruz. Bunu da sadece Gaziantep Futbol Kulübü için değil Türk Futbolumuzun geleceği adına talep ediyoruz” dedi.

“HOCAMIZ SUMUDICA’YI GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİYORLAR”

Teknik Direktör Marius Sumudica’ya verilen kartların, diğer hiçbir karşılaşmada örneği olmadığının altını çizen Büyükekşi, “Hakemler artık Gaziantep’e gelirken, kendilerine anlatılan bazı hikayelere göre görev yapıyorlar. Rakip teknik adamlara uyarı bile yapılmazken, hocamız takımımızın haklarını savunduğu her pozisyon sonrası cezalandırılıyor. Futbolu futbol yapan değerlerden birisi de herkesin hakkını savunmaya çalışmasıdır. Ancak hocamız Sumudica ne zaman ağzını açsa hakemler elinde kartla bir anda koşmaya başlıyor. Bu davranışlar futbolun doğasına aykırı, ligdeki tüm hocalara karşı olan duyarlılık bize karşı olanca göz ardı edilmeye devam ediliyor. Bu kartlar, cezalar sadece takımımıza veya hocamıza değil Gaziantep şehrine veriliyor. Şunu kimse unutmasın istiyoruz ki, Sumudica çok başarılı bir teknik direktördür ve Gaziantep Futbol Kulübü olarak hocamızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“MAÇIN HAKEMİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Karşılaşmanın hakeminin doksan dakika boyunca tüm takdir haklarını rakip takım lehine kullandığını ve son dakikadaki vermiş olduğu yanlış karardan dolayı “takımının iki puanına mal olduğunu” söyleyen Büyükekşi, “Biz Türk Futbolu’nun gelişmesi adına her zaman federasyonumuzla, bakanlıklarımızla üzerimize düşeni yapmaya çalışan güzide bir kulübüz. Son karşılaşmada yaşadığımız olaylar bizlerin canını gerçekten fazlasıyla yaktı. Yediğimiz son golde futbolcumuz Alin Tosca, rakibin zamanlama hatası yaparak yükseldiği hava topu mücadelesinde yaptığı müdahaleyle zıplaması net bir şekilde engelleniyor. Üstelik VAR sistemi sayesinde bunu net bir şekilde görebildik ve maçın hakemine de faul olduğu konusunda uyarı yapıldı. Ancak pozisyon izlendi, gol geçerli sayıldı ve teknik direktörümüz oyundan ihraç edildi. Bu bariz hatanın MHK’nin performans değerlendirmelerinde bir karşılığı olduğunu tahmin ediyoruz. Karşılaşmanın hakemi hakkında, Merkez Hakem Kurulumuz ve Federasyonumuzun ne gibi yaptırımlar uygulayacağının takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

“GAZİANTEP VAZGEÇMEZ”

Sezonun son düdüğü çalana kadar takım olarak mücadele edeceklerini ifade eden Büyükekşi, “Futbolun içerisinde doğrular olduğu kadar da hatalar olacaktır. Bizim amacımız bu hataları zamanında uyararak her kesimin daha dikkatli olmasını sağlamak. Biz Gaziantepliyiz ve Gaziantep asla vazgeçmez. Takımımız sahada, sezonun son düdüğü çalana kadar elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edecek. Bundan taraftarlarımızın şüphesi olmasın, inşallah sezon sonunda da taraftarlarımızın gurur duyacağı bir noktada ligi tamamlayacağız” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.