Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÜYÜKŞEHİR 1. ULUSAL ŞAİRLER BULUŞMASINA EVSAHİPLİĞİ YAPTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “1’inci Ulusal Şairler Buluşması” na ev sahipliği yaptı. “Vatan, Millet, Barak” temasıyla yapılan şairler buluşmasında; şairler birbirinden güzel şiirlerini seslendirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2018 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:55
Kaynak: İHA
BÜYÜKŞEHİR 1. ULUSAL ŞAİRLER BULUŞMASINA EVSAHİPLİĞİ YAPTI

21 Mart Günü’nün UNESCO tarafından ‘Dünya Şairler Günü’ olarak kabul edildiğini belirten Gaziantepli Şair Zekeriya Efiloğlu, bugünün aynı zamanda Dünya Down Sendromu ve Nevroz Günü olarak da kutlandığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katılarak açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Mehmet Akif’in dediği gibi ‘Asım’ın nesli gençlerle’ bugünü inşa ediyoruz. Asım’ın nesline hoşgeldiniz” dedi.

Büyük bir medeniyetin temsilcileri olan bu insanların tek başına matematik, fizik, veya kimya gibi alanlarda bir şey yapamacağını vurgulayan Şahin, “Onun için bunları edebiyatla taşlandırmazsan, kültürle donatmazsan burada birşeyler eksik kalır. Onun için bugün bu edebiyatçılarımızla kültürümüze damga vuran şairlerimizle bütün Türkiye’ye biz buradayız diyoruz” açıklamasını yaptı.

“Bizim medeniyetimizi Fuzuli’nin Baki’nin medeniyeti” diyen Şahin, “Biz gelmedik dava için diyen Yunuz Emre’nin medeniyetinden geliyoruz. Barış kalpte başlar diyen Hz. Mevlana’nın medeniyetidir. Anadolu büyük bir hazinedir, Aşık Veysel’dir. Aşık Veysel’in dizelerine baktığınız zaman Anadolu’ya büyük bir özlem ve hasreti görürsünüz. Büyük bir umut olduğunu görürsünüz. Hayatı o kadar güzel tanımlamış ki Aşık Veysel; ‘Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gece gündüz’ diyerek hayatı nasıl tanımladığını bize bir dizede gösteriyor” ifadelerini kullandı.

ŞAİR OLMAK İÇİN YETENEK GEREKİR

Şair olmanın o kadar kolay olmadığına dikkat çeken Başkan Şahin, “Şair olmak için yetenek gerekiyor. Bilgi gerekir, kabiliyet gerekir, Kapasite gerekir. Ama daha da önemlisi vatan-millet aşkı gerekir, Allah aşkı gerekiyor. İman dolu bir kalp olmaza o samimiyet dizelere yansımaz. Şairlik, samimiyet, aşk ve inançtır. Bu nedenle tüm şairlerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Bütün eski medeniyetlerin Gaziantep’te ve Fırat’ın kenarında hayat bulduğunu dile getiren Şahin, Gaziantep’in küçük bir Buhara olduğunu söyledi. Salonu dolduran öğrencilere de seslenen Şahin, şairlere ve edebiyata sahip çıkmalarını istedi. Bugünkü şairlerine yerine yarın birgün kendilerinin gelebileceğini anımsatan Şahin, “Edebiyatı, şiiri, şairleri yarına taşıyalım. Artık savaşın değil barışın şiirini ve edebiyatını yazalım. Artık sevginin tohumlarını atalım ve artık ölümün değil yaşamın şiirlerini yazalım” şeklinde konuştu.

Program lise öğrencilerinden oluşan müzik korusunun söylediği, İstiklal Marşı ve şiirlerle devam etti. Daha sonra şairler sahnede şiirlerini okudular.

Programa sonrası şairler tarafından Başkan Şahin’e şiir kitapları takdim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.