Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÜYÜKŞEHİR, ALZAYMIR HASTALIĞINA KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Alzaymır Hastaları ve Yakınları Buluşma Merkezi (MORAL EVİ), alzaymır hastalığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla özel bir alışveriş merkezinde sergi açtı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2019 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 07:55
Kaynak: İHA
BÜYÜKŞEHİR, ALZAYMIR HASTALIĞINA KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURDU

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı MORAL EVİ, 21 Eylül Alzaymır Günü etkinlikleri kapsamında hastalığa karşı toplumu bilinçlendirmek için sergi düzenledi. Özel bir alışveriş merkezinde açılan sergide, hastalığın 1’nci ve 2’nci evresini yaşayan yaşlıların uzmanların eşliğinde yaptığı 400’e yakın el işi ürün sergilendi. Birbirinden güzel ürünlerin sergilendiği sergi alanında, hasta yakınlarına yönelik oluşturulan hatırlatma köşesinde; hastalık belirtileri, özel durumlarda yapılması gerekenler yer aldı.

Öte yandan sergide; alzaymır hastalarının tedavisinde uygulanan bazı fizik tedavi hareketleri gösterildi. Sergiyi gezen ziyaretçiler, alzaymır hastalarıyla akıl oyunları oynama fırsatı buldu.

MORAL EVİ HAKKINDA

Büyükşehir Belediyesi’yle hayırsever Uslu ailesinin 2018 yılında ortaklaşa yaptırdığı Alzaymır Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi, hastalığa yakalanmış kişileri yaşama bağlamak, yaşam enerjisi vermek, kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak ve zihinsel rehabilitasyon çalışmalarıyla hastalığın evre atlamasını geciktirmek, hastalarına bakım veren kişilere bir nebze nefes aldırmak ve hasta yakınlarının omuzlarındaki yüklerini biraz olsun hafifleterek, bakım konusunda bilgilendirmek, onları uzmanlarla buluşturmak için dayanışmayı artırmak ve onlara psikolojik destek sağlanmaktadır. Moral Evi, toplumun demans ve Alzaymır hakkındaki bilinç ve bilgisini arttırarak, Alzaymır hastalığı ve bakımı konusunda halkın bilinçlendirilmesi, eğitilmesi ve bu hastalıktan muzdarip kişi ve ailelerin yaşam kalitesinin arttırmak hedeflenmektedir. Merkez, hastaların ihtiyaçları sosyokültürel, ekonomik, eğitim, cinsiyet, algı yeteneklerinin farklı olması gibi birçok değişkenle beraber değişiklik göstermekte, her hastanın ihtiyaç duyduğu alanlarda gerek fiziksel gerekse rehabilite alanında gerekli uygulamalar planlayıp, uygulamakta. Bununla beraber multidisipliner bir çalışma modeliyle bütün meslek gruplarıyla gerekli gözlem ve çalışmaları yürütülüp, kişilerin mental fonksiyonları ölçülerek değerlendirme yapılıyor. Hastalarımızın ihtiyaç duydukları alanlar belirlenerek, ihtiyaçlar doğrultusunda belirli hedefler alıp hedeflere ulaşmak için çalışmalar uygulanıyor. Hastalar ve hasta yakınlarına bireysel terapi veya grup terapilerinin yapıldığı merkezde, sosyal ve duygusal durumları gözlemlenerek, hastalarla bireysel görüşmelerde düzenleniyor. Ayrıca nöropsikolojik testlerin takibi yapılmakta, değerlendirilmekte ve rapor ediliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.