Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÜYÜKŞEHİR BAYRAM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 00:00
Kaynak: İHA
BÜYÜKŞEHİR BAYRAM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı'nda tüm birimlerinde gerekli önlemleri aldı,  vatandaşların rahat, huzurlu ve güven içerisinde bayram tatilini geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

4 GÜN BOYUNCA ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Büyükşehir Belediyesi'nin "Bayramda ücretsiz otobüs yolcuğu" uygulaması, bu yıl da 3 günlük Ramazan Bayramı süresince devam edecek. Vatandaşların, rahat ve ulaşım sorunu olmadan mezarlık ve akraba ziyaretlerini yapabilmeleri, istedikleri yerlere güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Ulaşım AŞ (GAZİULAŞ)’ye bağlı çalışan otobüsler ve tramvaylar, ücretsiz yolcu taşıyacak. Arife günü, otobüsler Balıklı Meydanı’ndan Yeşilkent ve Asri Mezarlığına ücretsiz yolcu taşıma hizmeti verecek. Bayram boyunca 24 saat ekibiyle vatandaşa hizmet verecek Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü, merkez ve ilçelerdeki mezarlıklarda 5’er bin adet gül, çam fidanı ve Yasin’i Şerif ücretsiz dağıtacak. Orta refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda, 24 saat anons sistemiyle Kur’an-ı Kerim okunacak.

ŞİKAYETLER “ALO 153” BİLDİRİLECEK

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ise kent içi ulaşımında düzeni sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek amacıyla, ulaşım trafik ekipleriyle, durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak. Zabıta ekipleri ayrıca arife gününden itibaren gıda kontrollerini sıklaştırarak, vatandaşların sağlıklı gıda tüketmelerine imkan sağlayacak. Ekipler; dilenci, seyyar satıcı, izinsiz işportacılara karşı tedbirler alacak, trafiğe kapalı bölgelerde alışveriş yoğunluğu göz önünde bulundurularak, bayrama kadar 24 saat boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevlendirildi. Büyükşehir Belediyesi, bayram boyunca tüm birim ve genel müdürlükleriyle görev başında olacak. ALO 153 bayramda 7 gün 24 saat çalışarak, Gazianteplilerin dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek. 

BAYRAMDA TURİZM AKIŞI AKSAMAYACAK

Büyükşehir Belediyesinin müzeleri, dünyanın en büyük Mozaik Müzesi, Türkiye’de kamuya açık ilk Gezegenevi ve Bilim Merkezi, Botanik Bahçesi, Botanik Bahçesi, Harikalar Diyarı eğlence merkezi, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi, Bakırcılar Çarşısı ve Kültüryolu gibi yerel değerleri görmeye gelenler için kolaylık sağlanacak. Turistlerin memnuniyetle karşıladığı uygulama kapsamında restoranlar, kafeler, kuruyemişçiler, baharatçılar, alışveriş merkezleri, kuaförler, turistik hanlar, hediyelik eşya satan işletmelerle turistik mekanlar bayram boyunca açık tutulacak.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.