Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 1. birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:20
Kaynak: İHA
Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Mecliste gündem dışı 3 madde ile birlikte konuşulan yüksek fiyatlı ürünler için Şahin, esnaf ve sektör temsilcileriyle çalıştay yapma kararı aldı. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda 73 madde oy birliği ile kabul edilirken 3 önemli madde görüşüldü. Bu maddeler; Zeugma Antik Kentinin kazılarının devamı için 200 bin TL’lik bütçe sağlanması, Gaziantep ile Sudan’ın kardeş şehir olması protokolünün imzalanması, Büyükşehir Belediyesi ile 5. Bölge Karayolları Müdürlüğü arasında hafriyat atıklarının yok edilmesi için protokol imzalanması maddeleri oldu.

SUCU FİYATLARI DEĞERLENDİRDİ

Gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Mehmet Sucu, lokanta fiyatları üzerinden değerlendirmede bulunarak, “Lokantalara, kafelere bu kentte orta gelirli ve asgari ücretle yaşayan vatandaşlar sadece bakıyor. Ailesi ile böyle ortama gidemiyor. Bu kentte fiyatlar almış başını gidiyor. Fiyat tarifelerine kimse uymuyor. Beyranın fiyatı 20 TL olmuş. Esnafın büyük çoğunluğu mağdur. Bazı kesimler fiyatları oldukça yükseltiyor. Örnek olarak mahalle kahvehanelerinde çay 1 TL, kahve ise 2,5 TL ama bazı mekânlarda ise çay 5 TL, kahve ise 15 TL bu nasıl bir anlayış. Aramızda 100 metre var ama 6 kat fiyat farkı var. Antep baklavası en pahalı şehir olan İstanbul’la aynı fiyatta. Gaziantep’te kebabın porsiyonu 40 TL iken Adana ve Hatay’da ise 20 TL. Gaziantepliler hafta sonunu Adana, Kahramanmaraş ve Hatay’da geçirir oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce bu şehrin faiz fiyatlarla uygulamalarına son verdirin. Zaten sıkıntılı bir bölgedeyiz. Turist kalmadı, artık bu şehre turist çekemiyoruz. Bu konuya biran önce çözüm bulunmasını istiyorum” dedi.

ŞAHİN, ÇALIŞTAY KARARI ALDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise CHP Meclis Üyesi Mehmet Sucu’ya cevap olarak, Bazen yapmaya çalıştıklarımızın yan etkileri olabiliyor veya ondan kaynaklanmasa bile ondan kaynaklanıyormuş gibi farklı sorunlar çıkabiliyor. Gaziantep’in Gastronomi şehri olduktan sonra pahalanması gibi bir algı var. Biz tabi ki 2 milyonun temennisini sonuna kadar önemsiyoruz ve saygı duyuyoruz. Fakat bir şeyleri yaparken de yorumlamamızı iyi yapmamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak hukuki olarak yasal düzenlemelerde bizim görev alanımız ne ise ilçe belediyelerimizle sembolize olacak şekilde denetimlerimizi çoğaltalım. Eğer hakikaten burada birileri haksız kazanç sağlıyorsa veya şehrin kendi eş değer durumuna göre daha pahalı olmasını sağlayacak bir çıkar peşindeyse buna müsaade edemeyiz. Bu konuda bizde aynı fikirdeyiz ve gerekli bütün denetimleri güçlü bir şekilde devam ederiz. Ayrıca bu söylediklerinizle ilgili bütün sektör temsilcilerimizle, oda başkanlarımızla bir çalıştay yapalım sizi de davet edelim gelin görüşlerinizi bildirin. Bizim bir iddiamız var. Dünyanın 8’inci mutfağıyız. Bu bizim için önemli bir fırsat eğer başka birileri bunu kullanıyor ise buna müsaade etmeyiz” diye konuştu.

‘TURİST SAYILARI YÜZDE 40 ARTTI’

Turizm rakamlarını da açıklayan Şahin, “Ben geçen hafta Kültür ve Turizm İl Müdürümüzden Gaziantep’e gelişlerle ilgili rakamlar aldım. Gastronomi şehri olması, müzeler şehri olması, yapılan kampanyalarla ilgili görüştüm. Bu kampanya yalnızca bizim değil şehrin de kampanyası. Özellikle geçen yıl olaylardan dolayı çok büyük sorunlar yaşandı. Biz bunun için ‘Şimdi Gaziantep Zamanı’, ‘Her Mevsim Gaziantep’ ve ‘Gaziantep’i Keşfet’ gibi sloganlarla pozitif gündem oluşturduk. Rakamlar bu sene buna yansıdı. Yılsonuna kadar bizim hedefimiz 1 milyon turistti ve şuan itibari ile yataklı ve günlük gezenlerle birlikte 750 bin kişiye ulaşılmış durumda. Bu önemli bir sayı ve geçen yıla göre de yüzde 40 yükselme var. Seneye daha da büyütmek için bütün gruplarımızla yoğun bir şekilde bu kampanyalarımızı devam ettirmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

HABER: BERNA TORUN

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.