Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Belediyesinden açıklama

Cumhuriyet gazetesinin 20 Ekim 2017 Cuma günkü sayısında, “GAZİANTEP’TE VURGUN” başlığıyla kamuoyuna duyurduğu haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:48
Kaynak: İHA
Büyükşehir Belediyesinden açıklama

Mesnetsiz iddia üzerine kurgulanan haber tamamen kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Zira haberin başlığındaki anlamın içeriğinde tam tersi yönde yer aldığı görülmektedir.

Haberde, “Gaziantep’te 2006 yılından bu yana toplu ulaşımda kullanılan akıllı kartla (Kart 27) ilgili son iki yılın hesaplarında 6.5 milyon TL’lik açık tespit edildiğine” ilişkin iddianın aslı, TAM TERSİ YÖNDEDİR. Şöyle ki, 10 yıldır (2006-2016) devam etmekte olan Kart 27 Elektronik Bilet Sisteminin sözleşme süresi sona ermiştir. Belediyemiz yaptığı alımlarda, iş bitiminde geçici kabul işlemi öncesinde gerekli kontrolleri yapmaktadır. Uzman bilirkişilere belediyemizce yaptırılan geçici kabul öncesi incelemede bu açık tarafımızca tespit edilerek ilgili firmadan bu bedel talep edilmiş ve ilgili firma da bu açığı kabul ederek tespit edilen bu tutarı kurumumuza ödemiştir. Sayıştay’a da bu durum belediyemizce bildirilmiştir.

Özünde söz konusu hesaptaki eksiklik Sayıştay denetiminden önce belediyemizce tespit edilmiş olup tutarın kurumumuza tahsisi sağlanmıştır.

Gazetede yayımlanan haberin mesnetsiz, maksatlı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği gayet açıktır.

Haber ile ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak yasal tüm haklarımızı kullanacağımızı belirtir, kamuoyunun takdirlerine sunarız.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.