Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir çalışan kadın personellerini unutmadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadın personellere yönelik bir program düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2018 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:19
Kaynak: İHA
Büyükşehir çalışan kadın personellerini unutmadı

Programda, yemek yazarı ve sunucu Elif Yılmazel’in yemek yapmanın püf noktalarını anlattığı söyleşisi ilgiyle izlendi, GASMEK orkestrasının sunduğu dinleti kadınları adeta coşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’ndaki programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, son iki yılda 806 kadın cinayetinin yaşandığını belirterek, kadına yönelik şiddetin doğru teşhis edilmesini istedi.

Köken, kadınlara şiddeti dini bakış açısıyla açıklanamayacağını aktararak, hem İslam tarihine hem de Osmanlı tarihine iz bırakan rol model kadınların hayatından kesitler sundu.

Yemek yazarı ve sunucu Elif Yılmazel ise, zengin Gaziantep sofrasının ilerleyen zamanda Türkiye’nin ve Dünya’nın bir numaralı sofrası haline geleceğini vurgulayarak, Gaziantep’in gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in çok büyük emeğinin olduğunu söyledi.

Gaziantep’in her yönüyle bambaşka bir şehir olduğuna dikkati çeken Yılmazel, gazi şehrin kültürüyle, tarihiyle, sıcakkanlı insanlarıyla, misafirperverliğiyle farkındalık oluşturduğunu bildirdi.

Programın ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Yılmazel’e günün anısına fincan takımı hediye etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.