Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehirde durmak yok

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal yaşam ile park alanı olarak yapımına başladığı ve Büyükşehir İstasyon Parkındaki çalışmalar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:40
Kaynak: İHA
Büyükşehirde durmak yok

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşların dinlenebileceği, yeşil alanların sayısını çoğaltmak için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Gar Meydanı olarak da bilinen ve anıtsal değeri olan bu meydana yeniden canlılık getirmek için Mezarlık Kavşağı’na kadar park yapılması planlanmıştı. Projenin ilk etabının yaz aylarında tamamlanması hedefleniyor. Toplam alanı 72 bin metrekare olarak belirlenen parkın, 27 bin metre karesi de yeşil alan olacak. Büyükşehir İstasyon Parkı adı verilen alan hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Burası Şehitkamil’in kalbi olacak” dedi. Terk edilmiş lojmanların yeniden restore edilerek hayat kazanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Şahin, parkın içerisinde, engelli vatandaşlar için Engelsiz Yaşam ve Destek Merkezi, Aile Danışmanlığı ve Eğitim Merkezi, kreş, müze kütüphanesi, macera parkı, sus havuzları ve su oyunları, fitness alanı, koşu ve yürüyüş yolları, basketbol, voleybol ve mini halı sahası, çocuk oyun parkları, kafeterya, dinlenme alanları ile büfe-satış birimlerinin de yer alacağını belirtti.

Parkın ilerleyen zamanlarda diğer etaplarıyla bütünleştirilmesi, ipekyolu güzergahı boyunca, Gaziantep halkına kazandırılmış en nitelikli park ve meydanlardan biri haline getirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.