Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir'den bir ilk daha

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza attı. Büyükşehir, sıkı bir denetimin ardından İş'te Eşit Kadın Sertifikası'nı almaya hak kazanan ilk kamu kurumu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 05:48
Kaynak: İHA
Büyükşehir'den bir ilk daha

Gaziantep, kadına gösterdiği önemi "Kadın Dostu Kent" kimliğiyle taçlandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadını iş dünyasına ve yönetime hazırlayan özgün projelerle adından söz ettirmeyi başardı. Kadınlar, özellikle kent yönetiminde aktif rol aldı, erkeklerle yönetimi paylaştı. Kadınların duygusal zekasından, ileri görüşlülüğünden, çalışkanlığından ve üretkenliğinden yararlanmak isteyen Büyükşehir, birçok daire başkanlığı görevini kadınlara tevdi etti.

Sürdürülebilirlilik Akademisi tarafından iş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar tanınması için çalışan kurumlara verilmeye başlanılan sertifika, bu konudaki olumlu örneklerle iş dünyasında yaratılacak dönüşüme katkı sundu. Küçük ve orta ölçekli işletmelerden başlayarak yayılması hedeflenen dönüşüm, adil toplum oluşturmaya hizmet edecek.

Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki alanlarındaki çalışmalar cinsiyet eşitliği kıstasları İntertek tarafından denetlenen Büyükşehir Belediyesi, İş'te Eşit Kadın Sertifikasını aldı.

Büyükşehir Belediyesi, iş hayatında kadına eşitlik prensipleri kapsamında, cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve ayrımcılık yapılmaması, ayrımcılığa karşı etkin bir yönetim sistemi oluşturulması, güvenli çalışma koşullarının sağlanması, şiddet ve tacizi önleme mekanizmalarının oluşturulması, tedarik zincirinin politikalar doğrultusunda bilgilendirilmesi, cinsiyet ayrımcılığına karşı sosyal etki oluşturulması ve tüm paydaşların çözüme katılımının sağlanmasını taahhüt etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.