Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÜYÜKŞEHİR'DEN "KENTİMİ GEZİYORUM" ETKİNLİĞİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince turizmde farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşların turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla "Kentimi Geziyorum" etkinliği kapsamında ücretsiz turlar başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2018 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 10:01
Kaynak: İHA
BÜYÜKŞEHİR'DEN "KENTİMİ GEZİYORUM" ETKİNLİĞİ

Gaziantep'in tarihi, kültürel, mimari yapıları, müzeleri ve Dünya'nın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyüğü olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne geziler organize eden Büyükşehir, vatandaşları şehir turuna çıkarıyor.

NERELER GEZİLECEK?                        

"Kentimi Geziyorum" etkinliğinde rehberler eşliğinde programa katılanlara, Fıstık Park'ta asırlık fıstık ağaçları içerisinde Antep fıstığı anlatılacak. Geçen yıl 3.5 milyon ziyaretçi ağırlayan Hayvanat Bahçesi, Safari Park ve Zooloji Müzesi gezilecek. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminin başladığı andan, Türkiye Cumhuriyeti'nin zaferiyle sonuçlanan zamana kadar yaşanan olayları anlatan Türkiye'nin ilk ve tek 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ziyaret edilecek, vatan sevgisi pekiştirilecek, hain darbe girişimi unutulmayacak. Sanata farklı dokunuşlarla farkındalık oluşturan Gaziantep Sanat Merkezi'nde, küçük sanatçıların neler yapabileceklerine şahitlik edilecek, kentin hamam kültürünü gösteren Hamam Müzesi ve Antep mutfak kültürünü yansıtan Emine Göğüş Mutfak Müzesi gezilecek. Tarihe tanıklık eden Antep kalesinin ardından gezi tamamlanacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.