Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyümeye devam

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan mart ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2018 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 11:58
Kaynak: İHA
Büyümeye devam

İhracat rakamlarından duyduğu memnuniyetini dile getiren Konukoğlu, “Hiç durmadan büyümeye, üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata devam edeceğiz” dedi.

Başkan Konukoğlu, 2018 yılı mart ayında Gaziantep’ten 2017 yılı mart ayına göre yüzde 2,2 artışla 612 milyon 307 bin dolar ihracat gerçekleştiğini belirtti. Ocak-Mart 2018 döneminde ise Gaziantep’in ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 oranında artışla 1 milyar 675 milyon 675 bin dolar olduğu söyleyen Konukoğlu; “Sanayicilerimizi, azimli ve inançlı çalışmaları sayesinde edinilen bu rakamlardan dolayı tebrik ederim” ifadelerini kulandı.

İhracattaki başarıları gün geçtikçe daha çok artan, yeni pazarları iyi değerlendiren ve dış ticaret rakamlarında bölgenin lider şehri konumunda olan Gaziantep’in sanayide ki gücünün ve üretimde ki çalışkanlığının yadsınamaz bir başarı olduğunu vurgulayan Konukoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Ekonomik seferberlik ruhuyla başardığımız 2017 yılında ki büyüme, 2018 yılında da görülüyor ki katlanarak devam ediyor. İhracatta, istihdamda ve ülke genelinde yakaladığımız ekonomik büyüme trendi, global dünyada kıyasıya yaşanan rekabete rağmen istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Bu büyümede ve bu rakamlarda da görülüyor ki küresel ticarette ki tecrübelerimiz başarıyı, başarımız da bir sanayi şehri olmamızı ve ülke ekonomisine sağladığımız ekonomik katkıyı doğruluyor.”

2018 yılı mart ayında Türkiye’den yapılan ihracat yüzde 11,5 artarak 15 milyar 106 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Konukoğlu, “Bu rakamlarla Türkiye, mart ayında yaptığı ihracat ile tarihinde ki en yüksek ihracat rakamlarını gerçekleştirmiş oluyor. Hem ülkemizde hem de Gaziantep’te ekonomik gücümüze katkı sağlayan ve destek olan herkese Gaziantep Sanayi Odası ve şahsım adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.