Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çağımızın sorunu: Teknoloji bağımlılığı

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:51
Kaynak: İHA
Çağımızın sorunu: Teknoloji bağımlılığı

Yurtiçi ve yurtdışı çeşitli etkinliklere katılımlarını sürdüren Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), yurtiçi seminerler kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmaya devam ediyor. Bu kapsamda İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte HKÜ bu kez İl eğitim yöneticileri ve rehber öğretmenlere hitap etti.

 

İzmir Konak Sabancı Kültür Merkezi ve 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonunda gerçekleşen etkinlikte HKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Mehmet Dinç "Çocuklarda ve Gençlerde Bağımlılığı Önlemek ve Psikolojik Dayanıklılığı Arttırmak" konulu seminer verdi. Üç oturumda gerçekleşen seminere İzmir ilinde görev yapan 1600 rehber öğretmen ve çok sayıda eğitim yöneticileri katıldı.

“ÇAĞIMIZDA ÇOCUK BÜYÜTMEK ZOR”

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi; “Öğretmenlerimizin mesleki alanda gelişimine çok önem veriyoruz. Sizlerle beraber çocuklarımızı daha ileriye taşıyacağız. Bu yüzden çocuklarımızın hiçbir bağımlılığın ağına düşmemesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz” dedi. Çağımızda çocuk büyütmenin bir avuç kor taşımaktan daha zor olduğunu ifade eden Yahşi: “Bize emanet edilen çocuklarımızı hakkıyla korumak ve evrensel anlamda çalışmalar yapmak zorundayız. Öğrencilerimizin en mahrem bilgilerini paylaştıkları rehber öğretmenlerimizin anne baba hassasiyeti ile davranmasını arzuluyoruz. Her hangi bir sorun varsa önceden sezip müdahale eden öğretmenler başımızın tacıdır” diyerek öğretmenlere teşekkür etti.

“2050 yılında En Çok Rastlanacak Hastalık Depresyon Olacak”

Öğretmenlere yönelik düzenlenen seminerde, bağımlılık oluşmadan önüne geçebilmek adına yapılması gereken çalışmaları anlatan HKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Dinç, madde bağımlılığının yanı sıra teknoloji bağımlılığın da hızla arttığını belirtti. Dünya istatistiklerine göre depresyonun en çok görülen 5 rahatsızlık içinde olduğunu söyleyen Dinç: “2050’li yıllarda depresyon en çok rastlanan hastalıklardan biri olacak. Bağımlılık tedavisi en zor tedavilerden biri. Kişinin gelişim evrelerinin tamamının yeterli oranda sağlanması gerekiyor. Fiziksel doyuma ulaşarak hijyenik olan ortamlarda büyüyen ancak ruhsal doyumun sağlanmadığı çocuklarda sorunlar yaşanabiliyor. Ailelerin çocuklardan beklentisinin arttığı değişen dünyada, değişime ayak uydurabilmek için çocukların ihtiyaçlarının orantılı olarak karşılanması gerekiyor” dedi.

“ÇOCUKLAR ANNE BABALARDAN DAHA ÇOK EKRAN GÖRÜYOR”

Çocuğunuzun karnını doyururken kalbi aç kalmasın diyen Dinç, çocukların fiziksel, ruhsal, sosyal, zihinsel, manevi gelişimlerine yapılacak yatırımın geleceğe yapılacak en doğru yatırım olduğunu ifade etti. Uyku düzensizlikleri, beslenme düzensizlikleri yüzünden gençlerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Dinç, artan hiperaktivite bozukluklarının çocuğun enerjisini doğru kullanmamasından kaynaklı olduğunu söyledi. İnsanoğlunun en çok yaşam alanı kaybeden varlık olduğunu söyleyen Dinç; kutulara sıkıştırılmış hayat yaşayan gençlerin teknolojik bağımlılıklara yöneldiğini belirterek “çocuklar anne babalardan daha çok ekran görüyor” dedi.

Program sonunda rehber öğretmenlere Hasan Kalyoncu Üniversitesi tanıtım materyalleri dağıtıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.