Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CAHİDE’DEN HER OKULA BİR CAN

Gaziantep'te hayata geçirilen "Her Okula Bir Can" projesi kapsamında okullara CAHİDE Derneği’ne ait Karakız Barınağı’ndan bir can dostu emanet edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2020 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 14:18
Kaynak: İHA
CAHİDE’DEN HER OKULA BİR CAN

CAHİDE Derneği ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çocuklara hayvan sevgisi aşılamak ve sokak hayvanlarına sıcak yuva kazandırmak amacıyla güzel bir proje hayata geçirdi. Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ile CAHİDE Başkanı Gamze Balat ve yönetim kurulu üyesi Duygu Kırbaş Ay arasında imzalanan protokol kapsamında her okul bir can dostu sahiplenecek. Sözleşme karşılığında aşı ve bakımları yapılarak karneleri ile okullara teslim edilecek olan canların yılda en az 3 kez CAHİDE Derneği tarafından kontrolleri yapılacak. Ayrıca okullarda çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için eğitim verilecek.

Kent genelinde, sorumluluk alabilecek tüm okullara bir can sahiplendirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Yağcı,”Bu projeyle canlılara yapılan şiddetin önüne geçmeyi ve hayvanlara karşı duyarlılığı ve çocuklardaki merhamet duygularını artırmayı istediklerini dile getirdi.

CAHİDE Derneği Başkanı Gamze Aşnük ise, Projeye büyük önem verdiklerini belirterek, "Sokak hayvanlarımız ile çocuklarımızı buluşturuyoruz. Her iki sevgiyi, birlikteliği sağlıyoruz. Amacımız, çocuklara hayvan sevgisini aşılayabilmek, yine okullar kanalıyla barınaktaki hayvanlara birer sıcak yuva oluşturmak. Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak olarak gerçekleştirilen bu projeye destek olan herkese teşekkür ederim. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da desteklediği ve Bakanlık bünyesinde barındırdığı Pergel gibi tüm okullarda barınan canların artması dileğiyle. Bu projenin diğer kurumlara da örnek olmasını temenni ediyorum.”dedi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.