Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can Tuğsuz esnafı dinledi

İYİ Parti Gaziantep milletvekili adayı Can Tuğsuz, Şenyurt Mahallesi'nde esnafla buluştu. Siftah yapmadan kepenk kapatan esnafın borç batağında olduğuna dikkat çeken Tuğsuz, "Sorunları çözmek için göreve talibiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2018 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:30
Kaynak: İHA
Can Tuğsuz esnafı dinledi

24 Haziran seçim gezilerine devam eden Can Tuğsuz, Şenyurt Mahallesi'nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Büyük ilgiyle karşılanan Tuğsuz, sorunları dinleyip çözüm önerilerini anlattı. Tuğsuz'a "Siftah yapmadan kepenk kapatıyoruz. Borcumuzu ödeyebilmek için kredi üstüne kredi çekiyoruz" diyen esnaf dert yandı. Tuğsuz ise, esnafın sorunlarını çözebilmek için göreve talip olduklarını söyledi. Tuğsuz, "Özellikle Suriye'de yaşanan savaş esnafımızı çok etkiledi. Siftah yapmadan kepenk kapatan esnafımız var. Borcu borçla kapatıyorlar. Yatırım için aldıkları kredileri dahi borçlarını ödeyebilmek için kullanıyorlar. Biz esnafımızın sorunlarını çözmek için göreve talibiz. İnşallah İYİ Parti gelince esnaf nefes alacak" diye konuştu.

BORCUNU BORÇLA ÖDÜYOR

Partisinin esnafa yönelik projelerini anlatan Tuğsuz, parti olarak esnafın her zaman yanında olacaklarına vurguladı. Tuğsuz, "Türkiye'de 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkâr var. Esnaf ve sanatkârların aileleri ile birlikte toplumumuzun 10 milyon kişilik geniş bir bölümünü oluşturuyor. Böylesine büyük bir topluluğun zor şartlar altında yaşamasına müsaade edemeyiz. Esnafın rekabet gücü, borçlar, desteklerle ilgili çok ciddi sorunları var. Esnafımız işini büyütmek için değil, borcunu ödeyebilmek için kredi çekiyor. Kirasını ödeyemez durumda. Bizler esnafımızı içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtaracağız" şeklinde konuştu.

ESNAFIMIZI EZDİRMEYECEĞİZ

İYİ Parti iktidarında, Devletin esnafa destek olacağına vurgu yapan Tuğsuz "Maalesef ki, küçük esnafımız unutulmuş durumda. Çok zor şartlar altında hizmet veriyorlar. Zarar etmelerine rağmen, iş terki de veremiyorlar. Çünkü başka yapacak bir şeyleri yok. Tek umutları ekmek tekneleri olan işyerleri. Biz onların nefes almasını sağlayacağız. Borç yükünden kurtaracağız. Esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatmayacak. Ayakta kalabilmeleri için önemli destekler sağlanacak. Ekonomimizin yapı taşları olan esnafımızı ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.