Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Can verdik, toprak vermedik”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep’in kurtuluşunun yıldönümü kutlama mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2019 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:12
Kaynak: İHA
“Can verdik, toprak vermedik”

Erdoğan, “Gazi Şehrimizin Fransız işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutlamanın, büyük gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.

Gaziantep Tarihe beşiklik etmiş kadim bir şehirdir. I. Dünya Savaşı sonunda Fransız güçleri tarafından işgal edilmiştir. Ancak, Gaziantepliler, Bayrak Şehidi Şahinbeylerin öncülüğünde 6317 şehit verme pahasına, tarihe mal olacak örnek bir savunma yaparak,11 ay boyunca işgal kuvvetlerine karşı yokluk içerisinde kahramanca mücadele vermişlerdir.

Gaziantepliler göstermiş oldukları emsalsiz direniş örneği ve kararlılık ile irade ve dayanma gücü göstererek, düşmana kendisini siper etmiş Şahinbey’lerin, Karayılan’ların ve daha nice adsız kahramanların öncülüğünde 6317 şehit verme pahasına kahramanlık, yiğitlik ve cesaret anıtı olmuşlardır. Gaziantepliler, kurtuluş yıllarında düşmana karşı gösterdikleri üstün direnişle, vatanımızın diğer illerindeki direnişlere de örnek oldukları gibi, bugünde sanayi ve ticaret alanında gösterdikleri muvaffakiyet, yarattıkları üretim ve istihdamla ülke ekonomisine katkıda bulunmakla birlikte kalkınmada da önderlik ve model olarak gösterilen marka bir şehir olmuştur.

Milli mücadele döneminde aç, susuz ve başlarına yağan mermilere rağmen destansı bağımsızlık savaşı ile tüm dünyaya örnek olan bu şehrin insanları olarak bizler, şehitlerimiz ve gazilerimizle ne kadar gurur duysak azdır, Bu günde aynı dirayetli duruşumuzla Vatanımıza ve Bağımsızlığımıza yönelecek her türlü saldırıya karşı, ecdadımızdan aldığımız inanç ve kararlılıkla aynı şekilde cevap verecek güçteyiz.

Bu vesileyle kurtuluşumuzun yıldönümünü kutlar, aziz şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.