Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeliktürk, mühendisler gününü kutladı

Gaziantep İnşaat mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk 19 Aralık Mühendisler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:34
Kaynak: İHA
Çeliktürk,  mühendisler gününü kutladı

Mesajında İnşaat mühendisliğinin, uluslararası literatürde 'medeniyet mühendisliği' olarak geçtiğini, mühendislerin pek çoğunun ülkenin gelişimi, mesleğin ilerlemesi anlamında yetki ve sorumluluk yüklendiğini ifade etti.

Gökhan Çeliktürk Tüm Mühendis ve Mimarlar Odasının 19 Aralık 1954 yılında kurulması dolayısıyla bu günün "Birlik ve mesleki Dayanışma Günü" olarak kutlandığına dikkat çeken İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk bir mesaj yayınladı. Çeliktürk mesajında şöyle dedi "İnşaat mühendisliği kurucu mühendislik alanlarının başında gelmektedir. Bu bağlamda evrensel bir meslektir. Bize verilen mühendislik unvanına layık olmaya, onun bize sağladığı yetki ve sorumluluğu bilerek, hangi şartlar altında olursa olsun onları ancak iyiye kullanmaya, yurdumuza ve insanlığa yararlı olmaya yemin ederek bu mesleğe başladık. İnşaat mühendisliği, insanların ihtiyaç duyduğu her yapıyı farklı malzeme ve tasarımlarla bir araya getirip düşünceyi eyleme dönüştüren bir meslektir. Aynı zamanda inşaat mühendisleri de bir medeniyet kurucusu ve geliştiricisidirler. İnşaat mühendisliği, insanların ihtiyaç duyduğu her yapıyı farklı malzeme ve tasarımlarla bir araya getirip düşünceyi eyleme dönüştüren bir meslektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımın Mühendisler gününü kutlarım"

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.