Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇEVRE DOSTU ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ

MÖP Projesi kapsamında kurduğu tesisle daha yeşil ve yaşanabilir bir çevre oluşturmayı hedefleyen Şehitkamil Belediyesi, bu amaçla 2017 yılı içerisinde toplam 3 bin 641 ton atığı geri dönüştürdü ve 43 bin 692 ağacı kesilmekten kurtardı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 22:49
Kaynak: İHA
ÇEVRE DOSTU ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ

Hayata geçirdiği çevreci projelerle adından sıkça bahsettiren Şehitkamil Belediyesi, Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Geri Dönüşüm Projesi ile 2017 büyük bir başarının daha altına imza attı. Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan MÖP Tesisi ile 2017 yılında toplam 3 bin 641 ton katı atık dönüştürüldü. Havayı, suyu ve toprağı koruma adına uygulanan ve Türkiye’deki diğer belediyelere örnek teşkil eden MÖP Projesi, 5 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste hizmet veriyor. Kurulan tesis çok yönlü faydalar sağladı. Çevre dostu olan MÖP tesisi, sürdürülebilir tasarrufta da önemli misyon üstlendi. MÖP tesisinde dönüştürülen atıklardan; kalem, kalemtıraş, cetvel, silgi, defter, poşet gibi ürünler üretildi ve dağıtıldı.

43 BİN 692 AĞAÇ KESİLMEKTEN KURTULDU

MÖP Projesi ile çevreye ve doğal kaynaklara zarar verilmesinin önüne geçiliyor. Projeyle aynı zamanda alan ve enerji tasarrufu da sağlanıyor. Gelecek nesillerin doğadaki haklarını gözeterek çalışmalar gerçekleştiren Şehitkamil Belediyesi, daha yaşanabilir bir Şehitkamil oluşturmayı hedefliyor. MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında 2017 yılı içerisinde toplam 3 bin 641 atığın dönüştürülmesiyle büyük kazanımlar elde edildi. Sadece 2017 yılında üretilen hizmet sayesinde 642 megavat elektrik, 3 bin 427 ton su, 535 metreküp fueloil enerjisinden tasarruf yapıldı. Yine bu kapsamda doğaya atılması durumunda büyük zarar oluşturan bin adet pil toplandı. En önemli kazanım ise 43 bin 692 ağaç kesilmekten kurtuldu.

60 BİN YEŞEREN KALEM DAĞITILDI

MÖP Projesi kapsamında geri dönüştürülen atıklardan üretilen not defteri ve tükenmez kalemden oluşan 15 bin eğitim seti ile cetvel silgi, kalem ve kalemtıraştan oluşan 14 bin 500 kırtasiye seti dağıtıldı. MÖP Projesi ile bağlantılı hayata geçirilen Yeşeren Kalemler Projesi kapsamında 60 bin ‘yeşeren kalem’ dağıtıldı. Proje sayesinde atıklardan toplam 46 bin 230 poşet üretildi.

ŞEHİTKAMİL BİLİNÇLENİYOR

MÖP Geri Kazanım Projesi’ne ilişkin 2017 yılı içerisinde 5 bin 980 vatandaşa ulaşıldı ve çevreye karşı daha duyarlı olmaları konusunda bilgilendirildi. Proje kapsamında ‘atık yönetimi’ ve ‘çevre’ konulu eğitim seminerleri ile 33 bin 100 öğrenciye ulaşıldı ve çevreye karşı bilinçlendirilmeleri sağlandı. Yine proje kapsamında bin 177 esnafa ulaşılarak bilgi verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.