Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Şehitkamil'de Umut Yılmaz kazandı

CHP Sehitkamil İlçe Başkanlığı kongresini 223 oy alan Umut Yılmaz kazanırken, Ömer Kılıç 167 oyda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2017 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:16
Kaynak: İHA
CHP Şehitkamil'de Umut Yılmaz kazandı

CHP Gaziantep’te ilçe kongreleri hafta sonu yapıldı. Şehitkamil, Oğuzeli, Nizip, Araban ve Yavuzeli ilçe kongreleri tamamlandı. Şehitkamil’de Umut Yılmaz, Oğuzeli’nde İlhan Keskinsoy, Nizip’te Haluk Kahraman, Yavuzeli'nde Ali Yılmaz, Araban'da ise Mustafa Kayacı başkan seçildi. CHP’de şimdi gözler İl kongresine çevrildi.

1 aydır ilçe kongrelerinin heyecanıyla yatıp kalkan CHP Gaziantep İl Örgütü ilçe kongrelerini tamamladı. CHP’de sıra 3 Aralık’ta yapılacak olan il kongresine geldi.

TAŞRA İLÇELER SORUNSUZ

CHP’de Oğuzeli ve Nizip,kongreleri cumartesi günü yapıldı. Yapılan kongrelerde Oğuzeli’nde mevcut başkan İlhan Keskinsoy, güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanı seçildi. Nizİp’te de durum aynı oldu. Mevcut Başkan Haluk Kahraman rakibi Hasan Aslan’a fark atarak yeniden başkan seçildi. Pazar günü yapılan Yavuzeli ve Araban kongrelerine de tek liste ile gidildi. Yapılan seçilmelerde Yavuzeli'nde Ali Yılmaz, Araban'da ise Mustafa Kayacı başkan seçildi.

ŞEHİTKAMİL’DE İKİ ADAY AYARIŞTI

Şahinbey’den sonra en çok delegenin bulunduğu Şehitkamil’de kıran kırana bir mücadele yaşandı. Avukat Umut Yılmaz ile Avukat Ömer Kılıç’ın yarıştığı kongrede gülen taraf  Umut Yılmaz oldu.Kongrede Umut Yılmaz 223 oy alırken rakibi Ömer Kılıç ise 167 oyda kaldı. Partilerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye delegeler sabah erken saatte geldi. İki başkan adayı da kongre öncesi birlik ve beraberlik mesajı vererek kongreden kazanın CHP olacağını bildirdi.

GÖZ İL KONGRESİNE ÇEVRDİLDİ

İlçe kongrelerinin tamamlandığı CHP’de gözler 3 Aralık’ta yapılacak olan il kongresine çevrildi.  İl Kongresi için şimdiden bir kişi adaylık düşünürken, aday olacakların önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.