Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Uğur Mumcu’yu andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanlığı Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 25. Yılında, düzenlediği basın toplantısıyla andı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2018 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 21:57
Kaynak: İHA
CHP Uğur Mumcu’yu andı

Toplantıya Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Şahinbey İlçe Başkanı Hüseyin Yalçın, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yilmaz, İl ve ilçe yöneticilerin yanı sıra çok sayıda katıldı.

 Toplantıda konuşan İl Başkanı Hayri Sucu, Mumcu'nun korkusuz bir yazar olarak kimseden çekinmeden ülke sorunlarını gündeme getirdiğini, bunun bedelini ise canıyla ödediğini belirterek, "Uğur Mumcu Atatürk ilkelerini savunan tam bir vatanseverdi. O'nu, ölümünün 25. yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

CHP İl Başkanı Sucu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü. "Uğur Mumcu onurla, dimdik, ödünsüzce sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi. Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde daha çok demokrasi için, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla aldığı tüm tehditlere rağmen yılmadan, korkmadan yazmaya devam etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinin yılmaz bir savunucusu olarak, Atatürk gibi egemen güçlere karşı yaşamı boyunca mücadele etti. Faili meçhul siyasi cinayetlerle yaşamdan kopartılmış aydınlarımızı unutmamak, unutturmamak için, hafızalardan silinmesine engel olmalıyız. Toplumsal belleğimizi diri tutmak için, gerçekler ortaya çıksın, kimler incinecekse incinsin. Hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz bu değerli insanlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz." dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.