Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li vekillerden Kilis çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekilleri Ecz. İrfan Kaplan ve Dr. Bayram Yılmazkaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi üzerini Kilis’e giderek esnafı ziyaret ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2020 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:32
Kaynak: İHA
CHP’li vekillerden Kilis çıkarması

CHP’li Milletvekillerini, CHP Kilis İl Başkanı M. Akif Perker, CHP Kilis Merkez İlçe Başkanı Ahmet Geloğlu ve partililer karşıladı.

Parti binasındaki yapılan istişare toplantısının ardından CHP Gaziantep Milletvekilleri Dr. Bayram Yılmazkaya ile Ecz. İrfan Kaplan, CHP Kilis İl Başkanı M. Akif Perker, CHP Kilis Merkez İlçe Başkanı Ahmet Geloğlu tarafından esnaf ziyareti yapılarak esnafın talep ve şikâyetlerini dinlediler.

ESNAF ZOR DURUMDA!

Milletvekili Kaplan “Kilis’te esnafın hali içler acısı. Kiminle konuşsak bize destek verilmedi. Kiralar attı, faturalar kabardı. Ötelenen kredi borçlarının altına eziliyoruz. Siftah yapamadığımız günler oluyor. Darboğazdayız, sesimizi duyun diyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, esnafımız için çalışacak, onları görmeyen, duymayan, hallerini bilmeyen AK Parti Hükümeti’nin insafına bırakmayacağız” dedi.

“SURİYELİ MÜLTECİLER, SURİYELİ ESNAFI TERCİH EDİYOR, BİZ SATIŞ YAPMAKTA ZORLANIYORUZ”

Suriyeli Mültecilerin bölgede çok olması ve esnaflık da yapmasından kaynaklı sıkıntılarını Milletvekillerine aktaran işletme sahiplerinin zor durumda olduğu da ifade eden Kaplan “Bu konuda acilen bir düzenleme yapılmalı. Kilis halkı, kendi ilinde esnaflık yapamayacak duruma geldi” diye ifade etti.

“KAHVEHANELER SİMİT VE ÇAY İLE GEÇİNEMİYOR”

Kahvehaneleri de gezen Milletvekilleri, kahvehane işletmecilerinin sorunlarını dinledi. Kaplan, “Gezdiğimiz kahvehanelerde simit ve çayla kazandıkları paranın giderlerini dahi karşılayamadıklarını gördük. Kiramızı dahi ödeyemiyoruz diyorlar. Hükümetin sürekli değişen pandemi tedbirleri yüzünden kahvehaneciler kepenk kapatacak duruma geldi” dedi.

Kilis İlindeki esnaf gezilerinin ardından rapor hazırlayacak Milletvekilleri, “Esnaf Raporunu” önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verilecek.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.