Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz

Medical Park Gaziantep Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Neva Ayata, cilt lekelerinden kurtulmak için en uygun zamanın sonbahar olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2017 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:17
Kaynak: İHA
Cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz

Medical Park Gaziantep Hastanesi Dermatololi Uzm. Dr. Neva Ayata, ‘’güneş lekeleri ve tedavi yöntemleri” hakkında bilgi verdi. Ayata, “Güneş lekeleri deride koyu renkli, düzensiz, deriden kabarık olmayan lekeler şeklinde kendini gösterir. Her türlü lekenin tedavisinde ideal başlangıç zamanı sonbahardır. Gün ışığının yakıcı, leke yapıcı dik açılı etkili ışınları ülkemizi terk ederken aynı zamanda günlerin kısalması ve dış ortamda geçirilen sürecin kısalması nedeniyle ideal tedavi başlama zamanı sonbahardır” dedi.

Güneş lekesi tedavileri lekenin büyüklüğüne göre planlandığını söyleyen Dr.Neva Ayata, “Hafif lekelerde kimyasal peelingle soyma işlemi yapılarak sonuç alınıyor. Daha derin ve büyük lekelerde ise lazerle soyma işlemi yapılmaktadır.Leke tedavisinde kullanılan renk açıcı kremler; hidrokinon, retinoik asit, azeleik asit, kojik asit, arbutin ve glikolik asit gibi maddeler içerir. Tedavinin mutlaka dermatolog kontrolünde yapılması gerekir. Tedavide alınacak cevap iki ay sonra kendini belli etmeye başlamaktadır” diye konuştu.

PRP yöntemi hakkında da bilgi veren Uzm.Dr. Neva Ayata sözlerini şöyle tamamladı: “PRP yöntemi leke giderilmesinde lazer ile kombine edildiğinde leke tedavisinde başarılı olabiliyor. Genel olarak cildin lekeli kısımları, güneşten daha fazla hasar görmüş cilt alanlarıdır. PRP yöntemi leke tedavisinde 2 ila 4 haftalık aralarla 3-4 seans yapılması gerekir. Cildi yoğun şekilde onaran PRP yöntemi ve leke lazerlerinin birlikte kullanılması lekelerin kaybolmasını veya azalmasını sağlayabiliyor. Aynı zamanda cildin gençleşmesine de katkıda bulunuyor.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.