Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çizgi Ötesi Topluluğu’ndan söyleşi etkinliği

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2018 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 01:56
Kaynak: İHA
Çizgi Ötesi Topluluğu’ndan söyleşi etkinliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çizgi Ötesi Topluluğu’nun düzenlediği “Hepimiz İnsanız!' Deme Bazılarımız Homosaphiens'' adlı söyleşi programı, Araştırmacı Yazar Mehmet Raşit Küçükkürtül’ün katılımıyla GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Söyleşide Narayama Türküsü filmi ve Freud'un tezleri üzerinde duran Araştırmacı Yazar Küçükkürtül, medeniyet ve insanlık kavramı ile ilgili doğu ve batı arasındaki kültür farkını, zaman ilerledikçe insan anlayışı ve medeniyet kavramındaki değişikliği konu alarak, eski zamanlarda diri diri insan gömmek gibi cahilce yapılmış hareketlerin sosyolojik nedenlerine değindi. İnsanın geçmişten günümüze, doğudan batıya, erkeğinden kadınına olan tüm görüş ve medeniyet farklılıklarını örneklendirerek anlatıldı.

Söyleşi programına, Topluluk Danışmanı GAÜN Tıp Fakültesi Pediatri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Kılınç, Gaziantep Mostar Gençlik gönüllüleri, akademik idari personel ile öğrenciler katıldı. Konferans sonunda Prof. Dr. Metin Kılınç tarafından Araştırmacı Yazar Mehmet Raşit Küçükkürtül’e plaket takdim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.