Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çocuğu ödülle cezalandırmayın”

Uygar Okulları tarafından düzenlenen seminerde konuşan Eğitim Bilimci-Yazar Dr. Özgür Bolat, eğitimde doğru bilinen yanlışları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2017 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 18:57
Kaynak: İHA
“Çocuğu ödülle cezalandırmayın”

7 YILDA 7 EĞİTİM KURUMU

“Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” konulu seminere öğretmenler ve eğitim gönüllüleri büyük ilgi gösterdi. Divan Otel’deki seminerin açılışında konuşan Uygar Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ovayolu, 7 yıl önce 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Uygar Eğitim Kurumlarını kurduklarını, bugün anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve kurslardan oluşan 7 ayrı kurumla hizmet verdiklerini söyledi. Eğitime yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Ovayolu, “En kalıcı yatırım eğitimdir. Biz de en iyi bildiğimiz iş olan eğitime yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇOCUĞUNUZU KOŞULSUZ SEVİN

Açılış konuşmasının ardından Eğitim Bilimci-Yazar Dr. Özgür Bolat, salonu dolduran kalabalığa, mutlu ve başarıl çocuk yetiştirmenin ipuçlarını anlattı. “Beni Ödülle Cezalandırma” isimli kitabı ile eğitim dünyasında büyük yankı uyandıran Dr. Özgür Bolat, seminere katılan anne-babalarla çocuk yetiştirme konusunda önemli bilgiler paylaştı. Anne ve babaların çocuğa küsmesinin ve onu koşullu sevmesinin, çocukta aşağılanma ve terk edilme duygusu yaratacağını belirten Dr. Özgür Bolat, şunları söyledi:

ÇOCUĞU DEĞERSİZLEŞTİRMEYİN

“Çocuk da tıpkı yetişkinler gibi kabul görmek ister. Çocuk değersizlik duygusuna kapılmamalı. Çocuklar kabul görmezse mutsuz olur, başarısız olmaktan korkar. Hayatını korkular yönetmeye başlar. Başarısız korkusu onu mutsuz eder. Eğer çocukta duygusal ve sosyal gelişim yeterli olmazsa, bilişsel gelişimin hiçbir önemi yoktur. Çocuk, sınavda düşük not aldığında annesinin kızacağını düşünürse, kaygıları ve korkuları artar. Annenin mutluluğunun çocuğun başarısına bağlı olması çocuğu değersizleştirir. Çocuğunuzu koşulsuz sevin.”

ÖĞRETMENLERE ÖNERİ

Bolat, öğretmenin sınıfı kontrol altında tutma düşüncesinin de çok yanlış olduğunu vurgularken, “Öğretmen, sınıfı kontrol etmesi gereken bir yer olarak düşünürse, orada kaos olur. Öğretmen sadece ders anlatırsa yine başarılı olmaz. Sadece ders anlatmak yerine etkinliklerle çocuğa konuyu öğretirse, özgür bırakılan, kendine güveni gelen çocuklar harikalar yaratır. Bu nedenle öğretmenlerin düşünce yapısının değişmesi gerekir” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.