Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇOCUK TİYATROSU ŞENLİĞİ'NE YOĞUN İLGİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 10'uncu düzenlenen Çocuk Festivali kapsamında Devlet Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu Şenliği sevenleriyle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2019 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:33
Kaynak: İHA
ÇOCUK TİYATROSU ŞENLİĞİ'NE YOĞUN İLGİ

Büyükşehir Belediyesince tiyatronun eğlendirirken öğretme gücünden yararlanarak, gelecek nesillere tiyatro sevgisi ve bilinci aşılandı. 3 ayrı oyunun toplam 17 kez sahnelendiği Çocuk Tiyatroları Şenliği, 6 günde 9 bin 288 çocuğa ulaştı, şenlik çocuklardan tam not aldı. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu, Oğuzeli ve Nurdağı'nda gösterilerin yapıldığı şenlik çerçevesinde, çocuk kütüphanelerine gelenlere; maske, şapka yapımıyla resim ve realize teknik atölyelerinde eğitim verildi. 

Festival, "Nasrettin'in İnadı" adlı oyunla başladı. Nasrettin Hoca'nın başından geçen olayların anlatıldığı oyun, Konya Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sergilendi.

İstanbul Devlet Tiyatroları, kadim Türk Kültürü'nün en önemli temsili olan, Dede Korkut Hikâyelerini konu alan "Bir Nefes Dede Korkut" adlı oyunu sahneledi. Orta Asya müzikleriyle işlenen eserde, Türk kültüründe yer alan Dirse Han, Deli Dumrul ve Tepegöz gibi karakterleri çocuklara tanıtıldı.

Şenliğin son iki gününde sahneye çıkan Diyarbakır Devlet Tiyatrosu "Sihirli Kitap" adlı çocuk oyununda parkların kalmadığı bir şehirde binaların arasında oynamaya mahkûm edilmiş çocukların sihirli bir kitap bulmalarıyla beraber masal kahramanlarına dönüşerek masallarla tanışmasının hikâyesi sahnelendi.

Ücretsiz sergilenen oyunların sonunda çocuklar masal kahramanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.