Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar, doğaya dokunarak büyüyor

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı, liseli ve üniversiteli gençlerin yanı sıra yürüttüğü sosyal projelerle çocuk yaştaki binlerce öğrenciyi de doğa ve sporla buluşturuyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 21:33
Kaynak: İHA
Çocuklar, doğaya dokunarak büyüyor

Dülük Tabiat Parkında 12 ay boyunca faaliyetlerini aralıksız olarak sürdüren Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı, farklı yaş gruplarındaki öğrencileri doğa, spor ve eğlenceyle buluşturmaya devam ediyor. Kurumlar arası işbirliğiyle yürüttüğü sosyal projelerle çocuk yaştaki binlerce öğrenciyi kamp alanında misafir eden Şehitkamil Belediyesi, minik yaştaki çocukların ve gençlerin çevre bilinçlerinin artması konusunda da birbirinden önemli çalışmalara imza atıyor.

"KAMPÇI ÖĞRENCİLERİMİZ DOĞAYA DAHA FAZLA SAYGI DUYUYORLAR"

Gençlik kampında doğayla buluşan ve birbirinden renkli etkinliklerin ardından enerjilerini deşarj ederek evlerine dönen öğrencilerin kamp programının ardından doğaya daha fazla saygı duyduklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gençlik Kampında gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili yaptığı açıklamada bulunarak, “Çocuklarımız ve gençlerimiz, doğaya dokunarak büyüsünler diye Gençlik Kampımız 4 mevsim boyunca faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Kamp faaliyetleri katılımcı öğrencilerimizin çevre bilinçlerinin artması konusunda büyük fayda sağlıyor. Doğayla buluşan ve birbirinden renkli etkinliklerin ardından enerjilerini deşarj ederek evlerine dönen öğrencilerimizin kamp programının ardından doğaya daha fazla saygı duyduklarını gözlemliyoruz. Kamp alnında barınak kurmak, ateş yakmak, o ateşte etkinlikler yapmak, doğa koşullarında hareket kabiliyeti kazanmaları kamp çalışmalarının faydalarından sadece birkaçı. Faaliyetlerin gerçekleştirildiği parkurlar, öğrencilerimizin motor gelişimini de olumlu yönde etkiliyor. İmkanlarımız doğrultusunda çocuklarımızı ve gençlerimizi kamp alanında misafir etmeye ve doğayla buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.