Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çocuklara tiyatroyu sevdirmek için çalışıyoruz”

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 06:08
Kaynak: İHA
“Çocuklara tiyatroyu sevdirmek için çalışıyoruz”

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Emret Komutanım' dizinde canlandırdığı 'Tosun Paşa' tiplemesiyle Türk halkının beğenisini kazanan ve Kemal Sunal'a benzerliğiyle dikkat çeken oyuncu Mehmet Kurt, Gaziantep'te katıldığı birçok proje ile çocukları tiyatro gösterisiyle bilinçlendirmeye devam ediyor.

 Televizyon ve sinemaya bir süre ara vererek memleketi Gaziantep'te sevdiği tiyatroya devam eden Ünlü oyuncu Kurt bir çok projeye katılarak hem öğrencileri eğlendiriyor hem de bilinçlendiriyor.

Ünlü oyuncu Mehmet Kurt, memleketi Gaziantep'te çocuklar ve gençler için eğitsel tiyatro yapmanın gurur verici olduğunu belirterek, ''Bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu Uçurtma Şenliği etkinliğinde görev alıyoruz. Bu neşe dolu güler yüzlü çocuklarımıza kendi firmamız üzerinden kukla tiyatrosu animasyon gösterileri yapıyoruz. Aynı zaman da Çevre Koruma Daire Başkanlığı ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. İlk okullara çevre ile ilgili tiyatro gösterisi ve sunumlar yapıyoruz. Biz Gaziantep'e 9 ay önce geldik. 9 aydan beri biz Gaziantep'te hemen hemen tüm okullara gösteri yapıyoruz. Bizim gösterilerimiz tamamen eğitsel ve tiyatrasal gösterilerdir. Çocuklara çevreyi nasıl korumaları gerektiğini öğreterek çevreyi tanıtıyoruz. Çevre Koruma Daire Başkanlığından gelen 2 mühendis arkadaşla beraber ve bizim ekibimiz güzel bir çalışma yürütüyoruz. Aynı zaman da Ulaşım Daire Başkanlığı ile de liselere trafik kurallarını anlatan skeç ve sunum projemiz var. Bu projeye bir aydan beri devam ediyor. Kendi memleketimde bu tarz çalışmaları yürütmek benim için ayrı bir zevk tiyatral işler yapmak da benim için ayrıca gurur verici bir şey'' diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.