Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN AŞURE YAPILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, buğday, arpa ve yulaf gibi tahılların içindeki glütene hassasiyetleri nedeniyle her lezzeti gönüllerince yiyemeyen çölyak hastaları için aşure günü etkinliği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:22
Kaynak: İHA
ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN AŞURE YAPILDI

Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nde çölyak hastalarının da katılımıyla glutensiz beslenmeye uyularak aşure yapıldı. Aşurede dövme yerine karabuğday kullanıldı. Nohut, börülce ve fasulye ayrı ayrı kaynatıldı. Ardından kaynatılan malzemeler karabuğdayın suyuyla pişirildi. Hazırlanan aşurenin içerisine isteğe göre badem, fındık ve üzüm atıldı. Mutfakta aşçılarla beraber aşure yapan hastalar, aşurenin tadına bakmanın mutluluğunu yaşadı, kendilerine bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti.

Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, yakın zamanda İstasyon Meydanı'ndaki binada belediye bünyesinde hizmet verecek "Glutensiz Bir Başka Kafe"  açacaklarını belirterek, burada tamamen glütensiz gıdaların üretileceğinin müjdesini verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.