Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Covit-19 tanısı ile vefat eden sağlıkçılar görev şehidi sayılsın

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Covit-19 ile mücadele kapsamında en önce cephede savaşan sağlık çalışanlarının “Şehit” sayılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2020 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:06
Kaynak: İHA
Covit-19 tanısı ile vefat eden sağlıkçılar görev şehidi sayılsın

Covit-19 ile mücadele kapsamında en önce cephede savaşan sağlık çalışanlarının “Şehit” sayılmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Bu savaşın askerleri; doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanlarımız olmuştur” ifadelerini kullandı. 

Covit-19 ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılmasıyla ilgili kanun teklifi hazırlığında olan Yılmazkaya, konuyla ilgili Mecliste yaptığı konuşmada, “ Meclisimiz Covid-19 testi pozitif sonrası veya sağlık kurulları tarafından Covid-19 tanısıyla görevi başında vefat etmiş sağlık çalışanlarımızın görev şehidi sayılması için ne gerekiyorsa yapmalıdır” dedi.

VATANIN SAVUNMASI SADECE TANKLA SİLAHLA ASKERLE OLMAZ!

Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulunda Konuşan Yılmazkaya şu ifadelere yer verdi;

“Vatanın savunması sadece tankla silahla askerle olmaz. Bazı savaşları kazanmak için ise inanç, yürek, emek ve özveri gereklidir. İşte pandemiyle mücadele tüm dünyada olduğu gibi böyle bir savaştır. Savaşın askerleri; doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanlarımız olmuştur. Doğru olduğuna inanmak istediğimiz bu sonuçların oluşumunda emeği geçen tüm insanları yürekten kutluyorum” dedi.

BU YASA BİRAN ÖNCE ÇIKARILMALIDIR

Pandemi sürecinde en büyük özveriyi gösteren meslek grubu sağlıkçılar olmuştur diyen Yılmazkay, “Özellikle bu mücadelede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza baş sağlığı dilerim. Hasta olan sağlık çalışanlarımıza da geçmiş olsun. Bu savaşın unsurları olan sağlık çalışanlarına gereken tüm yardımlar mutlaka sağlanmalıdır. Onlara gerekli maddi manevi tüm destekler devletimiz tarafından verilmelidir. Meclisimiz Covid-19 testi pozitif sonrası veya sağlık kurulları tarafından Covid-19 tanısıyla görevi başında vefat etmiş sağlık çalışanlarımızın görev şehidi sayılmaları için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Bu yüce Meclis en kısa sürede fedakar sağlıkçılarımız için bu yasayı çıkarmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.