Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CUMHURİYETİ GÖRKEMLİ KUTLAMAK ŞART OLDU !..

Barış Kalkanı Harekatı sürerken, ülkemize ve Mehmetçiğe moral vermek için Cumhuriyetin 96. Kuruluş yılı etkinliklerini tüm şehir olarak görkemli bir şekilde kutlayalım.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2019 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 23:59
Kaynak: İHA
CUMHURİYETİ GÖRKEMLİ KUTLAMAK ŞART OLDU !..

GÜNCEL Gazetesi olarak öneriyoruz; Resmi kurumlar, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek şimdiden hazırlıklara başlasın, Gaziantep muhteşem bir kutlamaya sahne olsun…

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLALIM

Bu yıl 29 Ekim’de şanlı cumhuriyetin kuruluşunun 96. Yılını kutlayacağız. Ancak, sınır güvenliği ve bölgesel istikrarın sağlanması için başlatılan Fırt Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarının ardından start verilen Barış Kalkanı Harekatı’na denk gelen cumhuriyet kutlamalarını Gazi kentte en görkemli şekilde yaparak Türkiye’ye örnek olmalıyız.

HAREKÂTI VE GÖÇÜ ENİYİ BİZ BİLİRİZ

Suriye sınırına en yakın kentlerden ve göçün yükünü çeken en önemli kentlerden biri olan Gaziantep, aynı zamanda Fırat Kalkanı Harekatı’nın üssü olmuştu. Karanfil Köyü’nden Cerablus’a giren TSK, PYD’yi Mümbiç’e sürerek burada yerel meclisin kurulmasını sağlamış ve huzur getirmişti. Burada, hastane ve PTT açan, elektrik ve su altyapısı götüren, okulları onararak eğitime açan Gaziantep, belediyeleri ve resmi kurumları ile ne kadar önemli bir kent olduğunu ortaya koymuştu.

BOŞUNA “GAZİ” ÜNVANI ALMADIK

Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği büyük kahramanlık ve fedakarlıkla Atatürk’ün övgüsüne mazhar olarak “Gazi” unvanıyla taçlandırılan kentimiz iki hafta sonra yapılacak Cumhuriyetin kuruluşunun 96. Yılı etkinliklerinde de farkını ortaya koyarak tüm dünyaya anlamlı mesajlar verebilir. Bunun için Gaziantep Valiliği koordinasyonunda resmi kurumlar, asker, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve yerel medya işbirliği ile yıllarca unutulmayacak bir kutlamaya hep birlikte imza atalım…

HABER: MURAT GÜREŞ

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.