Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe değil, işgal hareketi!

Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan Memur-Sen’in Genel Başkanı Ali Yalçın, Gaziantep’te demokrasi meydanında halka hitap etti. Daha sonra da Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların yöneticileri ile Şirehan Otel’de toplantı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:28
Kaynak: İHA
Darbe değil, işgal hareketi!

TÜRKİYE’Yİ SURİYE’YE ÇEVİRMEK İSTEDİLER!

Demokrasi meydanını dolduran kalabalığa seslenen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 15 Temmuz’daki kalkışmanın darbe girişimi olmadığını, bir işgal hareketi olduğunu söyledi. Yalçın, “15 Temmuz’da yaşanan hainlik, görünen yüzü ile darbe girişimidir. Ancak, bu darbe girişiminden çok Türkiye’yi işgal hareketidir. Türkiye’yi Suriye gibi yapma girişimidir. İç savaş çıkarma, ülkeyi işgal etme ve güney sınırlarımızda PYD’ye koridor açma hareketidir” dedi.

BU TABLOYU BOZAMAYACAKLAR

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’daki hain planının milletin dik duruşu sayesinde gerçekleşmediğini söyleyen Genel Başkan Yalçın, darbeden ABD ve İsrail’in haberinin olduğunu söyledi. Darbe gecesi İsrailliler’in sokakta şenlik yapmasının tesadüf olmadığına da dikkat çeken Yalçın, “Ama milletimizin iradesi tüm planları bozdu. Şimdi bu iradeyi kırmaya, sizleri bölmeye, parçalamaya çalışacaklar. Bu güzel tabloyu, bu birlik ve beraberliği bozmak isteyecekler. Ancak başaramayacaklar” dedi.

MEMUR-SEN ÖNCÜ OLDU

Yalçın, daha sonra Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Şirehan Otel’de toplantı yaptı. Darbe girişiminin püskürtülmesinde Memur-Sen’in büyük rolü olduğunu vurgulayan Yalçın, “Darbe haberi duyulur duyulmaz, tereddütsüz bir şekilde tepki veren ve alanlara ilk inen kurumuz. Memur-Sen, o gece Türkiye’nin meydanları doldurmasında, darbenin engellenmesinde lokomotif rolü oynadı. Çünkü biliyoruz ki, bu mücadele ikinci bir kurtuluş savaşıdır. Bu mücadele Çanakkale’deki mücadeleden farklı değildir, hatta daha da önemlidir” şeklinde konuştu.

GÖK TEŞEKKÜR ETTİ

Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Gök de, Memur-Sen olarak Gaziantep’te 15 Temmuz’dan bu yana Demokrasi nöbetine devam ettiklerini belirterek, “İlk günden itibaren darbeye tepki koyan, meydanları hiç boş bırakmayan tüm teşkilat üyelerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.